Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ez megoldható? Gyors segítség!...

Ez megoldható? Gyors segítség! (részletek lent)

Figyelt kérdés
Szóval, elsőéves egyetemista vagyok germanisztika szakon, de köv. évet kint szeretném tölteni Németbe vmilyen dolgozással, persze előtte befejezem ezt az első évet az egyetemen. Egy évet szeretnék kint tölteni: nyelvtanulás, tapasztalat stb. miatt. De utána lévő évben már akarom folytatni az egyetemet. Meg lehet ezt tenni? Lehetséges ez? Aki tud segítsen, vagy aki hasonló helyzetben van/volt! Előre is köszönöm a hasznos válaszokat!
2010. ápr. 11. 12:31
 1/5 anonim ***** válasza:
Miért ne lehetne? Passzív félév.
2010. ápr. 11. 12:40
 2/5 anonim ***** válasza:
nekem ugyanígy volt, igaz én még a régi rendszerben, nem BA-n végeztem a német szakot. 2002-ben vettek fel, megcsináltam az első évet, 2003-ban mentem ki Hamburgba, majd folytattam az egyetemet. nem tudom, hogy mostanában hogyan zajlik, de akkoriban a Tanulmányi Bizottsághoz kellett kérvényt benyújtani az évhalasztásért. Ha ösztöndíjjal szeretnél menni, akkor ugye másként zajlik, de azt írtad dolgozni szeretnél, így gondolom inkább az első verzió valószínűbb.
2010. ápr. 11. 13:50
 3/5 A kérdező kommentje:

De Te dolgozni mentél ki Hamburgba?

Miért hagytad ott első év után? Neked sem tetszett?

2010. ápr. 13. 18:37
 4/5 A kérdező kommentje:

Mit kell tennem, h passzívra tegyem magam?

Milyen ügyeket/dolgokat kell elintéznem?

2010. ápr. 24. 14:20
 5/5 anonim ***** válasza:
Bemész a tanulmányi osztályra és megkérdezed az ott dolgozó munkatársat. De ennyit igazán illene tudnod egyetemistaként...
2010. ápr. 24. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!