Egy pszichiáternek mennyi értelme van elvégeznie egy pszichológiai egyetemet?
Nincs, mert kb ugyanazt csinálja, illetve az orvos többre jogosult.
És nincs olyan, hogy pszichológiai egyetem, csak pszichológia szak van.
nem ugyanazt csinálja, a pszichológus másképp foglalkozik a beteggel/pácienssel. viszont szerintem nincs értelme az alapoktól elkezdeni újra, más jellegű tanulásra lenne véleményem szerint szükség, ami jó irány, hiszen az orvosin végzett ember nem olyan alapokkal rendelkezik mint a pszichológus, de a további kérdekre neked kell választ találnod
a klinikai szakpszichológust nem értem hogy jön ide, ahhoz más "beugró" kell.
Ha már rájöttél arra,hogy amint meggyógyítottad az ember szellemiségét,a testnek módja nyílik meggyógyulni önmagától,érdemes szakpszichológus hivatást kezdened.
A szakpszichológusi szak, sok olyan tantárgyat tartalmaz,amit a pszichiáteri is,s azokat nem kell ismét elvégezni.
A két szakma különböző irányból közelíti meg az embert.
A pszichiáter kivülről igyekszik beavatkozni a betegségbe,míg a pszichológus,a szellemiség téves megítélését,és reakcióit igyekszik korrigálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!