Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvosi egyetem mennyire nehéz?

Orvosi egyetem mennyire nehéz?

Figyelt kérdés
Egy alapból humán beállítottságú embernek mennyire nehéz elvégezni a 6 év általános orvosit + a képzést?
2016. máj. 18. 20:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Ezt így senki se tudja megmondani, tök egyéni.

Az is kérdés, mit értesz "humán beállítottság" alatt. Jól mennek a reál tárgyak is,megvan hozzájuk a logikád, csak szimplán jobban szereted a magyart, törit? Vagy háromszor annyi energiabefektetés kell a reál tárgyak megértéséhez és megtanulásához, mint a humán tárgyakéhoz?

Az orvosi jó része magolás, de egy alapvető logika nélkül sosem lesz valaki jó orvos, mert azért a magolás mellett rengeteg olyan dolog van, amit érteni kell.

2016. máj. 18. 20:46
 2/4 A kérdező kommentje:
Kvázi nem is tanultam eddig reál tárgyakra, mert nem érdekelt. De matek és fizika egyáltalán nem (bár ez tanár miatt is), kémiát és bioszt pedig, ha akarom megtanulom ötösre. De lényegében valamennyivel többet kell eltöltenem biosszal, hogy megértsém (illetve kémiával így le vagyok maradva egy kicsit, de jövőre biokémia lesz).
2016. máj. 18. 20:53
 3/4 anonim ***** válasza:

Röviden és tömören: az orvosi NAGYON NEHÉZ. Mindenféle beállítottságúnak. Aki mást mond, hazudik.

Egy orvostanhallgató

2016. jún. 7. 13:26
 4/4 anonim ***** válasza:
Kell a logikus gondolkodás, át kell tudni látni a dolgokat. Nem könnyű, és ha nincs meg az affinitásod a természettudományok felé, akkor még annál inkább nehezebb. Én mindig utáltam a törit, pedig csak magolás. Anatómiából viszont színjeles vagyok, hiába magolós, kell az érdeklődés, a logika.
2016. jún. 22. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!