Hogyan működik az egyetemi rendszer?
Átfogó kérdést akartál feltenni, de végül egy rakás értelmetlen kérdés lett belőle. Szakokra felvételizel, nem egyetemek tanszékére, intézetére. A SZTE-ÁOK-on csak általános orvos szak van, osztatlan mesterképzéssel, vagyis nincs olyan, hogy alapképzés. Nyilván orvosi végzettséggel elég könnyű elhelyezkedni, de szakosodni kell.
Tudományos doktori címet doktori iskolában szerezhetsz.
7-es vagyok. Megnéztem neked. SZTE-TTK-n belül biológia alapszakra kell jelentkezned, ezután kell menni Msc-re, vagyis mesterképzésre, és ennek keretén belül tudod ezt a szakirányt választani: Molekuláris, immun- és mikrobiológia.
Itt a link, ezt nézd: [link]
Mint már említettem korábban, az adott szakon belül vannak intézetek, amelyek a tárgyakat meghirdetik, valamint a kurzusokat, és a követelményrendszert. Ezek az intézetek felelősek a tárgyak oktatásáért. Az ott lévő oktatók tartják az előadásokat, gyakorlatokat, náluk kell majd vizsgázni. Olyan ez mint egy tanári testület, akik intézetbe tömörültek, és egy adott tárgy oktatását vállalják. Más intézet már tárgyat oktat. A tanszék az szintén ilyen tömörültebb részleg, ami az intézeten belül van. Például nálunk a Debreceni Egyetemen van a Kémia Intézet, amin belül vannak a tanszékek, amik csak a kémia bizonyos területeivel foglalkoznak, és így tömörültek csoportokba, pl van a Szerves Kémiai Tanszék, amely a szerves kémiával foglalkozik, aztán van a Szervetlen-és Analitikai Kémiai Tanszék stb.
Remélem, érthető :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!