Hogyan érzitek az idei érettségiket? Emelkedhetnek a ponthatárok?
Én megnéztem anno a jelentkezésnél a ponthatárok változását évről-évre (felvi.hun rá tudsz keresni az évenkénti ponthatárokra) és sosem volt olyan, hogy 30 ponttal nőtt volna a ponthatár 2008-at követően szóval ilyen szerintem nem lesz...
Én a pte-áok és a se-gytk ponthatárait néztem meg és táblázatot is csináltam, meg grafikont 2001-2015 közötti ponthatáraikról... 2008-ig elég furcsa, onnantól van az új érettségi s, szóval az inkább ránk vonatkozik... 2013-at eltekintve, ahol 22! illetve 32! ponttal csökkentek a ponthatáraik előző évhez képest, nem volt olyan év, ahol a különbség 10-nél több lett volna. (Olyan, hogy 10el ill 8al nőtt, az a 2013as ponthatárzuhanást követően volt.) Amúgy pedig eléggé kiszámíthatatlan, de gondolom füg attól is, hogy hova jelentkezel... Azoknak az intézményeknek, akiknek kevés a diákjuk, érdemes lejjebb vinni, vagy kevésbé emelni(1-2 ponttal), mert az, hogy hány főt vesznek fel, a juttatásaik mértékét is befolyásolja... Kevesebb kar, kevesebb ember, kevesebb zsé. Fordítva meg ugye az ellentéte... SZERINTEM!!! De ne kövezzen meg senki, nem 100%.Szóval nem lesz 30 pontos emelés szerintem.
Nekem a matekom 4es lett, a magyaron eddig pár pontot vesztettem, a törim minimum 30, de annál több is lehet, olyan 40 körülit várok(pontra gondolok). A tanáraim eddig ezeket mondták... A németem emelt, a bioszom emelt, így ezeket nem tudom. Németben a hallgatás nagyon gyors volt, az nehéz volt. Biosz az nekem tetszett, holnap emelt kémia előtt meg vetem majd a kereszteket, mert nagyon félek :DDDDDDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!