Valaki aki jártas a pontszámításban segítene?
Szia!
Nem kapsz egyszerre pontot ugyanazon nyelvből emelt érettségiért és középfokú nyelvvizsgáért, csak az egyikért kapsz. Ebben az esetben az emeltért, mert az több pont, mint a nyelvvizsga. Ha belegondolsz, ez nagyon logikus, hiszen ha egy olyan szakról van szó, ahol nincs megszabva, hogy melyik tárgyból kell emeltet tenni, lehet mondjuk töriből, matekból meg angolból is, akkor előnyben lennének az angol emeltesek, hiszen ők 50+28 pontot kapnának, míg a másik két emeltért csak 50-50 jár. Ez nem igazságos.
Félreértettél,de én sem írtam le teljesen logikusan :D
Gyógytornászra nem számít az angol,csak a biosz emeltem,így lenne 50 plusz pontom.Viszont engem az érdekelne,ha nem felvételi tantárgy az angol,ha meglett a 60%-om,akkor kapom a pluszpontot:)?
Ó, világos! :) Bocsi, akkor tényleg félreértettük egymást! Na szóval!
Ha az angol nem az egyik beszámított tárgyad, akkor az emeltért nem kapod meg az 50 pontot, viszont a nyelvvizsgáért a 28-at igen! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!