Mit tegyek? Tanácstalan vagyok! Nem bírom! Segítség!
Nekem is volt olyan időszakom, hogy több társam is jobb volt nálam. (Mert az eszem megvolt hozzá, meg szorgalmam is lett volna, csak az időmet ellustálkodtam.)
Maximalista vagyok (főként magammal szemben). Az első évben például volt, hogy csak azért tanultam jól, hogy kapjak ösztöndíjat. (Mert érdekelt amit tanulok, csak épp az őskor-ókor nem annyira) /töri szakos voltam/ S túl éltem.
Én a helyedben sok olyan programot keresnék, amely angol nyelvű (filmezés, teaház, esetleg kiránduláson angol nyelvű idegenvezetést kérsz, vagy együtt mentek páran és mindenki felkészül egy kicsit, s angolul mondjátok el) vagy esetleg megkérni egy társadat, hogy beszélgessetek minden nap angolul (nem csak annyit hogy How are you?, hanem minden, ami eszedbe jut, amit meg akarsz kérdezni, azt angolul) Olvass szépirodalmat angolul (fejlődik a szókincsed) Mert szerintem ha jól tudod a nyelvtant (s nyilván nem vettek volna fel, ha nem tudod jól), akkor már csak a szókincsedet kell bővíteni. Azzal, hgoy ők kint jártak Amerikában vagy Angliában még nem lettek jobbak, csak látták azt, amiről tanulnak, illetve beszéltek sokat.
Ha van lehetőséged, menj ki egy-két hétre Angliába.
Együttérzek veled. A gimiben mindig osztályelső voltam, aztán kikerültem egyetemre, olyan szakot választottam, ami úgy gondoltam tetszik. Már első vizsgaidőszakomban kiderült, hogy vagy tiszta zsenik, vagy nagy szorgalommal rendelkező diáktársakkal vagyok megáldva, hiszen jobbnál jobb eredményeket mutattak fel. Az órák sem olyanok voltak, amilyeneknek én elképzeltem, illetve amilyenekről annakidején beszéltek nekünk, de a többi szak mégúgysem tetszett volna.
Aztán úgy döntöttem, hogy én is keményen fogok harcolni, ha másnak is megy, akkor nekem is fog, és szép eredményeim lettek.
12:37-es vagyok!
Mindig lehet olyat találni, ami érdekel, ha másért nem, akkor a tanár két szép szeméért is érdemes bejárni. MOndjuk a nyelvszak merőben más mint a töri, de biztos ott is vannak érdekes tárgyak, előadások, ahol nem csak magolni kell.
04-07 14:26 - Teljesen egyetértek veled =)
Egyszer hopp... másszor kopp :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!