ELTE BTK/anglisztika vagy PTE BTK/anglisztika?
Én az eltét tudom ajánlani, a pte-ről nagyon sok rosszat hallottam (sz.art se tanítanak, ilyesmi) szóval ha jól akarod végezni a munkádat a későbbiekben, és nem csak egy könnyen megszerezhető diplomát akarsz, akkor ELTE. Én is ide járok (még BA-ra) de majd fordítóira megyek tovább. Többen is átjöttek hozzánk 1-2 félév után a PTE-ről. Ez sem a legjobb suli, de úgy tűnik jobb mint a többi pesti...
Az emelt szintű nehézsége meg attól függ, hogy hol csináltad a középfokút. Kb. ugyanolyan, esetleg kicsit nehezebb. legalábbis a németnél így volt...
Én most vagyok elsőéves anglisztikás.
Az emelt szintű érettségi körülbelül egy normál nehézségű középfokú nyelvvizsgának számít, amiben mégis különbség van az inkább a szókincs. Listening-ben is jóval nehezebb, mint a közép érettségi. (Mondjuk az eleve szerintem egy vicc idegen nyelveknél, kb semmit nem ér!)
Emelt szinten nagyon szeretnek szívatni, sok a becsapós, kétértelmű feladat, sokszor arra mennek, hogy összezavarjanak. Nem tudom, mikor érettségizel, de mindenképpen a tavaszi szezonban emeltezz, ősziben SOHA semmilyen körülmények között!!! (Sokkal nehezebb ugyanis, ki tudja miért...)
Én ELTE-s vagyok, az oktatás színvonala szerintem itt a legmagasabb, a tanárok képzettek és jó a hangulat is. Ami nem olyan jó: személytelen, mert egy nagy "olvasztótégely" az egész, rengetegen vagyunk, nem igazán tudnak közösségek kialakulni.
Nem tudom, ez "vidéken" mennyire van máshogy, meg nyilván ha kolis vagy, az sokat javít ezen.
Én PTE helyett inkább Szegedet vagy Debrecent ajánlom, állítólag ELTE után a legjobb az SZTE, de felvi.hu-n érdemes utánanézni (pl diploma utáni elhelyezkedési statisztikák, stb)
13:40-es vagyok
Én már 20 éve Budapestet nézem :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!