Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Külföldön élek, lehetek...

Külföldön élek, lehetek magántanuló magyar iskolába?

Figyelt kérdés
Szeretném befejezni az iskolát.Vannak feltételei? Hogy kezdjek neki? Hogy működik ez az egész? Köszönöm a válaszokat.
2016. ápr. 13. 19:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Elvileg kerheted az évenkénti számonkérést. Az adott intézmény igazgatójának kell kérvényt írni. Mióta élsz kint, meddig jártál magyar iskolába, milyen iskolát akarsz befejezni, mikor tudnál vizsgán megjelenni?
2016. ápr. 13. 19:41
 2/8 A kérdező kommentje:
3 éve élek kint , és a 8 általánost szeretném befejezni. decemberbe és nyáron mindig otthon vagyok , de van hogy tavasszal is haza megyek. Eléggé el vagyok sajnos késve , alapból -2 évem van. :(
2016. ápr. 13. 20:39
 3/8 anonim ***** válasza:
Tehát a 6. osztály volt az utolsó, amit befejeztel? Írj a régi iskolán igazgatójának. Amúgy miért akarod befejezni? A külföldi általános iskolai végzettséget ugyanúgy el kell fogadniuk ha esetleg Magyarországon akarsz tovább tanulni
2016. ápr. 13. 20:51
 4/8 A kérdező kommentje:
Azért mert otthon szeretnék élni , és nem sokára el jön az ideje hogy meginduljak. És írtam még pát éve a tanárnőmnek hogy hogyha haza megyek akkor folytathatom-e a rendes középsulit meg minden? És azt mondta hogy az az idő amit én külföldön töltök az elveszik , és onnan kell folytatnom tovább az iskolát ahol befejeztem.
2016. ápr. 13. 21:01
 5/8 anonim ***** válasza:
Ez nem igaz, a tanárok hulyeseget beszélt. A szabályok szerint gyerek az életkorának megfelelő évfolyamba vehető fel és szükség esetén külön fejlesztésben részesül azokból a tárgyakból, amikből nem megfelelő a tudasszintje. Középiskolába meg mondjuk felvételizni kell, ott az a lényeg és a külföldi bizonyítvány vagy igazolás arról, hogy az általános iskolát elvegezted. Hol élsz most?
2016. ápr. 13. 21:11
 6/8 anonim ***** válasza:

professional qualification chat

Iskolakezdés másik uniós országban

Uniós polgárként az Ön gyermekei jogosultak arra, hogy bármelyik EU-tagországban iskolai oktatásban részesüljenek. Erre ugyanolyan feltételek mellett kell számukra lehetőséget biztosítani, mint a kérdéses ország állampolgárainak.

Joguk van arra is, hogy saját korcsoportjuknak megfelelő osztályba kerüljenek, és hogy nyelvtudásuktól függetlenül tanulmányaikat ugyanazon a szinten folytassák, ahol a származás helye szerinti országban abbahagyták

2016. ápr. 13. 21:13
 7/8 A kérdező kommentje:
Nekem mindenki azt mondja , hogy csináljam meg mert elvesznek az évek. Sokan mondják meg vannak ismerőseim akik kimentek 1 évre nyelvet tanulni és nem engedték őket tovább , hanem onnan kellett folytatniuk ahol befejezték.
2016. ápr. 13. 22:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Szomorú, mert a torveny szerint ilyenhez nincs joguk. Az ő logikája szerint akkor ha egy gyerek 7 évesen, az elsőosztályú befejezése után külföldön el és akkor megy haza, amikor 13, tehát elvileg hetedikes, akkor beteszik a masodikosok közé? Nem így van. Megy a hetedikesekhez és amiből nincs azokkal azonos szinten, külön fejlesztésben kell hogy részesüljön.
2016. ápr. 14. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!