#8 nyilván nem ismeri a kéttannyelvű osztályokra vonatkozó szabályozást, azért ír ilyeneket. (#10)
2016. ápr. 2. 19:18
12/20 anonim válasza:
A fakultációs tárgyadat a továbbtanulási terveid határozzák meg. De akkor se történik semmi, ha nem választasz semmit vagy ha mégse abból emeltezel. Túl korai még ezen izgatni magad! Mi akarsz lenni?
2016. ápr. 2. 21:52
13/20 A kérdező kommentje:
Gyógyszerész
2016. ápr. 3. 08:48
14/20 anonim válasza:
Pontosan olyan helyzetben vagyok most mint te, kérdező, csak német kéttanban. Szintén tizedikes vagyok,és gyógyszerészetire szeretnék majd menni,úgyhogy nem vagy egyedül:)
Miből szeretnél angolul érettségizni?
2016. ápr. 10. 14:21
15/20 anonim válasza:
Emelt nyelv, valamint biológia és kémia vagy fizika. Közép magyar, matek, töri. Vagyis 3 emelt, 3 közép. És a nyelven kívül kettőből, amit idegen nyelven tanulsz, idegen nyelven vizsgázol. Jó esetben az idegen nyelven tanult tárgyak megegyeznek az érettségi tárgyakkal. Milyen tárgyakat tanulsz idegen nyelven?
2016. ápr. 10. 14:35
16/20 A kérdező kommentje:
Célnyelvi civilizációból és földrajzból fogunk érettségizni. Még a törit tanuljuk németül, de a tanár azt mondta, hogy semmiképp se érettségizzünk töriből németül.
2016. ápr. 13. 16:06
17/20 anonim válasza:
Most akkor angol kéttannyelvű vagy német? Mivelhogy egyszer így írod, egyszer úgy.
Ez valóban túl nagy terhelés, nem éri meg. A fölösleges tölteléktárgyak (földrajz, civilizáció) elvonják az idődet a felvételi tárgyak tanulásától. Már maga a vizsgaidőszak is sokkal megterhelőbb. A felsőfokút le tudod tenni később is, bár nem ingyen, a felvételihez úgyse jelent többletpontot.
2016. ápr. 13. 17:51
18/20 A kérdező kommentje:
Én is gondolkodom rajta, hogy valahogy el kellene intézni, hogy ne kötelezzenek rá.
Amúgy angolul tanuljuk, nem tudom mi volt velem tegnap, bocsi.
2016. ápr. 14. 17:01
19/20 anonim válasza:
Ja, hogy ezt neked muszáj? A rendelet alól nem lehet kibújni. De ez így roppant kellemetlen. Még a törin érdemes gondolkodni, ha úgyis angolul tanuljátok és úgy van a számonkérés. Akkor ne mondja már azt a tanár, hogy azt ne válasszátok!
2016. ápr. 14. 19:33
20/20 A kérdező kommentje:
Csak az egyetemes történelmet vesszük angolul, a magyart magyarul. És csak szódolgozatokat írunk. Nem hiszem, hogy menne. A földrajz legalább nem számítana a továbbtanulásban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!