3 emelt,5 középszintű érettségi sikerülhet?
Valaki csinálta már ezt? Hogy sikerült?
Mennyire készített ki? Mert én nagyon stresszelős vagyok, félek, hogy nem bírnám, vagy ezért elrontanám.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Kéttannyelvű osztályba járok, tehát ha megcsinálom az emelet érettségit nyelvből, akkor kapok felsőfokú nyelvvizsgát.
A másik kettő pedig követelmény az egyetemen.
Emelt nyelv érettségiért középfokú érettségi jár (47%-tól)! A "kötelező" és az érettségi nekem nem összeegyeztethető. Hiszen az érettségi magában sem az, akkor milyen alapon kötelez az iskola 5 érettségire. Ezt nem értem, mi a jogi alapja?
Na mindegy. A válaszom, hogy talán nyelvből érettségizni emelten nem olyan nehéz, hiszen magára az írásbelire nem kell tanulni külön, a nyelvtudás elég-(az más kérdés, hogy az önmagában nem egy egy-két hetes valami). Ha eddig tanultad, jól megy, folyékonyan, ráéreztél a trükkös szövegértésfeladatok fortélyaira, nem jelenthet nagy gondot. Azt tudom tanácsolni, mint a legtöbb érettségi előtt álló embernek: oldd végig az eddigi vizsgasorokat, (akár többször is, ha van értelme). Győződj meg milyen szinten vagy. Maga az érettségi nem lehet nagy meglepetés.
5 tárgyból kell érettségizni, amiből 4 kötelező, egy választható (ha gimnáziumba jársz, mert szakközépben más a helyzet). Amit a kéttannyelvű miatt előírnak, az ezen belül van! Az 5 lehet vegyesen emelt és középszintű.
Ha két plusz tárgyad van az egyetem miatt, akkor az egyiket beírod választható 5. tárgynak. Így összesen 3 emelt és 3 középszintű vizsgád lesz. Ebből a nyelvi egy ilyen iskolában nem lehet nehéz, ha rendesen tanulsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!