Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Lenne esélyem műszaki suliból...

Lenne esélyem műszaki suliból átmenni esetleg egészségügyi iskolába?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy elég infó/műszaki orientált iskolába járok, ahol mondhatjuk, hogy a biosz/kémia/fizika amolyan "nézzünk rá a felszínre, de nehogy megkapargassuk, mert a végén tanulnánk valamit" stílusban megy, és eddig ez így nekem meg is felelt.

Viszont az elmúlt időben eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha orvosnak tanulnék, mert külföldön azzal "egész jó" pénzeket lehet keresni. A mostanában emelt óraszámban történő Doktor House nézés ezen csak fokozott. (Persze tudom/gondolom, a való élet nem House)

Aztán elhesegettem a gondolatot, pont az első bekezdésben említett okok miatt. Tekintve, hogy a Semmelweisre emelt biosz és emelt fizika vagy kémia kell, nem sok esélyt látok rá.

Mi a véleményetek?

2016. márc. 29. 00:06
 1/2 anonim ***** válasza:

Az, hogy eljátszottál a gondolattal, és hogy az "egész jó pénz" miatt akarod csinálni mind azt mutatja, hogy Te ezt nem is akarod igazán, csak tetszik az orvosok világa (már amit a DrHouse mutat). Ráadásul elég hamar sikerült lebeszélned magad a dologról, már helyettünk is válaszoltál a saját kérdésedre. Félreértés ne essék, én is eü-s leszek (mentőtiszt), és tudom, milyen felbuzdulni a sorozatokon, de a téma megközelítéséből, a hozzáállásodból is látszik, hogy nem ez a Te álom munkád. :) Persze tévedhetek. De gondolj abba bele, hogy itthon, rosszabb körülmények között, kevés pénzért tudnád-e életed végéig ezt csinálni? Mert nem olyan biztos az a külföld...

Hogy a kérdésedre is válaszoljak: igen, van esélyed. El kell menni különtanárhoz, tankönyveket beszerezni, felkészítőkre járni, és sikerülhet. De emelt szintre felhozni magad egy olyan tantárgyból, amit kb. alig tanultál eddig nem egy hét lesz, erre készülj fel!

Mindenesetre akárhogy döntesz, sok sikert kívánok!

2016. márc. 29. 08:12
 2/2 anonim ***** válasza:
Valószínűleg különbözeti vizsgával
2016. márc. 29. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!