A pszichológia szakkal kapcsolatban melyik suliban jobb es hova könnyebb bekerülni?
Most vagyok 10.-es és most kell eldöntenünk hogy milyen érettségi előkészítőt veszünk fel, én biosz középre gondoltam és magyar emeltre, nem tudom hogy ezzel esélyes? 4,5-ös átlagom van.
De igazából gőzőm sincs hogy "mi legyek". A pszichológia megtetszett az emberi kapcsolatok miatt meg amúgy is szeretek segíteni az emberek lelki bajain.
Nézd meg a ponthatárokat, elég magasak. ELTE szerintem a legjobb, de változhat, mikor mennyi a ponthatár. A pszichológia nem csupa móka és kacagás meg érdekesség, anatómia magolás és sok nehéz tananyag. Igaz, csak egy ágával kerülök naponta kapcsolatban a szakomon, de szerintem minden második ember oda akar bekerülni.
Természetesen magad döntöd el, tényleg oda szeretnél-e menni. Én örülök, hogy végül nem azt választottam, mert nem bírnám ki, nagy a kiégés veszélye, na nem mintha amit én tanulok nem lenne az, de nagyon megterhelő, nem csak egészséges emberekkel fogllakozni.
Amúgy csináld azt szerintem, hogy megkeresed a pszichos csoportokat, mit tudom én elte pszichológia 2013 és a csoportból bejelölsz pár embert és érdeklődsz. :) Én csináltam már ezt egy továbbképzés alkalmával
(előző voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!