ElTE pszichológia vagy gyógypedagógia a 'jobb'? Melyiket válasszam? Vélemény? Melyik miből áll? kicsit ismertetnétek nekem?
biosz nem az erősségem, szeretek embereken segíteni, gyerekekkel szívesen foglalkozom...
(most vagyok 11.-es)
Szerintem se menj gyógypedagógiára. A Horváth László-féle funkcionális anatómia van, valami iszonyat. Rengeteg és mindent latinul kell tudni. És persze mellette ott az általános kórtan és a gyógyped kórtan is. Szigorlat is van belőle!
Ami a pszichót illeti, hát... ha nem megy a biosz, szerintem felejtsd el azt is. Tudniillik idegrendszer és kórtan együtt.
Gondold meg!
Idegrendszer, és persze ott is van kórtan.
@ "#4-es" válaszoló
Pszichón?
Hát hogyne lenne! A viselkedészavarok megismerése. Szorosan összefügg az idegrendszerrel.
Úgyhogy pszichó szakon piszok biosz van (ugyanúgy gyógypeden is).
Kérdező, gondold meg!
Itt a ELTE pszcho alapszak mintatantnerve:
Van benne élettan, anatómia, neurológia,pszichofiziológia,
pszichón a pszichofiz mocskos egy valami, a neurológia nehezen tanulható, mert az órán semmi értelmes nem hangzik el, de az anatot egy jó kövér popsival 5ösre is meg lehet csinálni. (én örültem a hármasaimnak, de sose tudtam magolni.)
amúgy meg azt válaszd, ami érdekel. hogy tudod magad elképzelni, pontosan milyen munkakörben? ehhez mérten gondold át, hogy melyik szakkal kerülsz hozzá közelebb. amúgy nálunk pszichón csomóan vannak, akik mellette a gyógypedet is csinálják, viszonylagos pozitívum, hogy egy kar, szóval ugyanarra a TO-ra kell rohangálni.
mindemellett azt mondom, hogy a pszichológiát csak akkor végezd el, ha konkrétan a pszichológiával akarsz foglalkozni (legyen az szervezetpszichológia, törvényszéki, klinikai, akármi), mert más munkaterületen nem igazán ismerik el, plusz az alapszakos diplomával konkrétan sehol nem lehet elhelyezkedni, tehát szinte kötelező a mester.
remélem, segítettem.
harmadéves eltés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!