Műszaki alapképzés után más területen MSc?
nem nagyon
az MSC szakoknál megvan, hogy milyen bemeneti BSC szakokat fogadnak el, ha nincs ilyen végzettséged, akkor pedig a tantárgyakat nézik meg, és megállapítják, melyik tantárgyakat kellene pótolnod.
De egy gazdasági MSC képzés esetén olyan sok tárgyad hiányozna az alapképzésről, hogy szerintem azt mondanák, hogy el kell végezned előtte a gazdasági képzés bsc részét.
(amit viszont gyorsabban elvégezhetnél mint 6-7 félév, hiszen a matekot, valszámot, választható tárgyakat, stb. elfogadnának a korábbi bsc. szakodról )
Én 1 kivételről tudok, ahol ilyen képzési területek közötti mozgás is van, van a biztosítási és pénzügyi matematika MSC szak, na ide mehetnek az emberkék akár matematika BSC, akár közgazdaság, pénzügyi alapképzési szakokkal.
De a legjobb, ha a konkrét esetet megkérdezed attól az egyetemtől, ahova menni szeretnél, esetleg beadod hivatalosan a kreditelismertetési kérelmet is, aztán majd megmondják a lehetőségeket.
Akad néhány, de most nem tudom őket fejből.
Nézz ki egy alapképzést és írd be ide, milyen olyan mesterszakok vannak, ahol feltétel nélkül bejuthatsz (zöld nyilak) a feltételesnél bizottság vizsgálja meg a tárgyaidat (piros nyilak)
Egy klasszikus mérnök mindenhez ért. Pontosabban mindenhez is.
Röhögve megcsinálod a gazdász msc-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!