Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » El lehet végezni a gimnáziumot...

El lehet végezni a gimnáziumot egy év alatt?

Figyelt kérdés
Van valami speciális lehetőség arra, hogy a négy év helyett, egyre szűkítsem a gimnáziumi tanulmányaimat. Nincs időm iskolába járni magánjellegű problémák miatt, és érdeklődnék, hogy intenzív tanulás mellet be lehetne-e fejezni ilyen gyorsan a sulit. Egy évem pont van arra, hogy belevágjak és letudjak mindent.

2016. márc. 23. 16:50
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Nem fog menni.

Közben nemhogy főzni meg takarítani nem fogsz tudni, de még aludni sem.

Érettségire más úgy tanul keményen 1 évet, hogy előtte 3 évig azt tanulta.

Szóval hacsak nincs brutál magas IQ-d, brutális memóriád, ha meg is csinálod, egyetem nem nagyon lesz a vége. Csoda, ha megütöd a minimumot.

2016. márc. 23. 19:35
 22/33 A kérdező kommentje:

175 az IQ-m, ez nem tudom mennyire számít jónak, vagy éppen nem. De akkor leírom miért is olyan fontos ez nekem:

Nemrég halt meg az anyukám, az apukám egész nap dolgozik, és van egy 5 éves kisöcsém. Nincs ki foglalkozzon vele, illetve aki kitakarítson vagy főzzön. Szeretnék segíteni, magamra vállalni a háztartást, viszont ebbe nem fér bele a hosszú évekig tartó iskola. Apukám nem szeretné, hogy magántanuló legyek, mint ahogy az önszorgalmamat sem nagyon preferálja. Azonban úgy érzem, ezt most nekem kell eldöntenem. Eddig kitűnő tanuló voltam, több tantárgyból dicséretes, mindenképpen szeretnék egyetemre járni, ha már eddig ezért küzdöttem.

2016. márc. 23. 19:49
 23/33 anonim ***** válasza:

Hú, kicsit fordítva ülsz a lovon, szerintem. Szép dolog a kötelességtudat, meg minden, de ez egyelőre nem a te problémád, hanem a felnőtteké. Nem csodálom, hogy apukád nem rajong az ötletért, biztos nehéz szívvel nézné, hogy a kiskorú gyereke elrontja a fiatalkorát. Egyébként, ha most ballagsz általánosból és kitűnő voltál, akkor csak 14 éves vagy, szóval még törvényileg is muszáj még 2 évig iskolába járni.

Adott egy nehéz szituáció amiben vagytok, de attól még nem kell fejjel rohanni a falnak. Elsősorban felnőttekkel kéne megoldani - nincs valaki családtag aki be tudna segíteni főzésben, takarításban, stb? Nagyszülők, nagynéni, nagybácsi, stb. Ha nincsen, akkor is azért kézben tartható a dolog, mert meg lehet főzni, meg ki lehet takarítani hétvégén is, a kistesó meg elvileg oviban van napközben. Ha meg még ez sem megy és tényleg az a legutolsó megoldás, hogy te csináld mindezt, akkor még mindig az a legkézenfekvőbb lehetőség, magántanuló legyél, de mindenféle évsűrítés nélkül. Egyszerűen a saját évfolyamodat csinálod, csak nem jársz be. Mire fel a rohanás? Mi fog változni egy év múlva ami miatt bele akarnál zsúfolni 4 évet egybe? Pont hogy hátrébb tolni lehetne az egyetemet, nem előrébb. Mire a gimivel végzel normális ütemben, már a tesó is lesz akkora, hogy egyszerűbb megszervezni az életet.

De akárhogy is, 14 évesen nincs olyan, hogy "nekem kell dönteni". Apukád a gondviselőd, csak az lehet, amihez ő hozzájárul.

2016. márc. 23. 21:58
 24/33 A kérdező kommentje:
Rendben! Köszönöm a válaszokat, de még annyit szeretnék kérdezni, hogy ha mégis így szeretném megcsinálni, hol tudok érdeklődni? Ott az iskolában, vagy valamilyen más intézményhez kell forduljak? (Pusztán kíváncsiságból).
2016. márc. 23. 22:42
 25/33 anonim ***** válasza:

Egy kérdésem lehet?

Hol mérted ezt le? 160 fölött már nem mérhető megbízhatóan. Inkább az öntudat és esetleg hasonló intelligenciaszintű IQ-ju emberek.

Ez képtelenség.

2016. márc. 23. 22:47
 26/33 anonim ***** válasza:
34%

Ja és a legnagyobb IQ-val rendelkező magyarnak Polgár Juditot tartják. 170 az IQ-ja. Hizzátenném: 39 éves.

Ha neked ennyi lenne az IQ-d a világ valaha élt egyik legokosabb embere vagy.

2016. márc. 23. 22:54
 27/33 A kérdező kommentje:
Többször lemérték, nemcsak az iskolában, de a szüleimmel is elmentünk ilyen tesztekre, mert nem hitték el sehol, hogy ez reális érték lehet. Bár erről igen keveset tudok, nem is nagyon érdekel.
2016. márc. 24. 07:30
 28/33 A kérdező kommentje:
De légyszi a kérdésre válaszoljatok!
2016. márc. 24. 07:30
 29/33 anonim ***** válasza:

Hat igen.

Ezt tenyleg lehetetlen elhinni. Es ez is a lehetetlen kategoria. Es mint mondtam: 160 folott nem lehet merni.

Az IQ-tesztek nagy resze hulyeseg egyebkent. 5 reszbol all az intelligentia, amibol a teszt alapbol nem tudja mindet merni, altalaban csak az egyik reszt meri.

En a kerdest magat is annak tartom.

2016. márc. 24. 13:33
 30/33 anonim ***** válasza:

Pár hónapja megcsináltam a menza tesztet, ott az jött ki, hogy 125 feletti az IQ-m, további tesztek kellenének, hogy pontosíthassák (nem csináltam meg, kit érdekel). Mellékesen ez az érték azért is lepett meg, mert alapvető összefüggések megértésével bizony szoktak problémáim lenni, holott a magas IQ-nak pont itt lenne értelme. Amiért viszont ezt leírtam, az a következő: páromnak teljesen átlagos, 100 körüli IQ-ja van, nemhogy ugyanarra a szakra, de ugyanabba a csoportba járunk egyetemen. Nekem ezzel a hatalmas IQ-ummal bizony pont ugyanolyan nehéz minden tárgy tanulása, mint barátomnak sőt, neki sokkal jobb a hosszútávú memóriája, hónapokkal később is tud dolgokat felidézni, amikre én már rég nem emlékszem. Csak hogy tudd, mennyit számít ez a te állítólagos IQ-d, pláne egy töri, magyar, angol/német tanulásnál...

Egyébként nem rakhatod le egy év alatt és pont, lehet neked bármi bajod.

2016. márc. 24. 13:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!