A fizika vagy a kémia emelt szintű érettségi a nehezebb?
Köszönöm mindkettőtöknek! :)
Mesélnél esetleg az egyetemista éveidről? Hogy "milyen belülről"?
Én is 2-es válaszolóval értek egyet.
Azt válaszd, amiben jobb vagy, mert így nagyobb az esélyed a jobb pontszámra, és az első lépés az, hogy bekerülj:)
A felvételinél az a lényeg, hogy olyan tárgyat válasszunk, amiből nagyobb eséllyel írunk jobb emelt szintű érettségit, hisz ezen múlik a bejutás. Attól, hogy valaki a fizikát választja, az nem jelenti azt, hogy a kémia nem megy neki. Én fizikából emelteztem, mert ezt szeretem, ez érdekel jobban, de amikor próbaérettségit írtam kémiából, az sem sikerült rosszul. Most pedig az egyetemen nem okoznak gondot a kémiás tárgyak, sőt, a jobbak között vagyok.
Szóval az a lényeg, hogy elhanyagolni egyiket sem kell, mert az egyetemen lesz mindkettő, de azért annak sem esélytelen sem az orvosi, sem a gyógyszerész szak elvégzése, aki esetleg fizikával jelentkezik.
Egyértelmű, hogy a kémia mindkét szakra hasznosabb.
De az utóbbi időben általában az emelt fizikán jobb átlagot érnek el a vizsgázók, mint kémián, állítólag kémián mostanában egy kicsit kezdenek "túllőni a célon":( Szóval +2-4 pontot jelenthet egy könnyebb fizika érettségi. Persze attól is függ, kinek melyik a könnyebb:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!