Kiket vesznek fel előbb egy adott szakra?
Államilag támogatott, nappali képzésről lenne szó
Mi alapján dől el a sorrend?
-hányadik helyként jelölte meg a szakot
-mennyi pontja van
-van-e nyelvvizsgája
-szakirányú érettségi tárgy
-előző középiskolás évek tanulmányi átlagai
-egyéb, stb amit nem soroltam föl ,de számít?
Csak körülbelül jelleggel aki le tudná írni, hogy mégis mire számítsak....
Köszönöm előre is.
Csak a pontszám alapján döntenek. Persze a sorrend is számít valamennyire, de csak olyan szinten, hogy ha az 1. helyen megjelöltre elég a pontod, akkor a 2. helyen megjelöltre nem vehetnek fel, akármennyi pontos van is.
A felvételi pontszám már tükrözi nagy vonalakban az általad felsorolt szempontokat.
Azt, hogy hányadik helyen jelölted meg a szakot, az egyetem nem tudja. Azt csak az OFIK tudja, de ők meg nem mondják meg. A pontszám dönt, ez egyértelmű. A nyelvvizsga csak abban az értelemben számít, hogy a pontszámodat növeli. A szakirányú érettségi tárgyat a kutya nem nézi, csak meglegyen az, amit előírnak felvételi követelményként. Az előző középiskolás évek átlagai is csak annyiban számítanak, hogy a pontszámodat módosítják.
A szóbeli felvételiről pedig még nem nagyon hallottam az új rendszerben - kivéve az alkalmasságikat. Bár lehet, hogy csak egyszerűen nem tudom, mik a "sztáregyetemek" mifelénk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!