Matek szakos diploma szerintetek?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Azt szeretnem kérdezni,hogy szerintetek hasznos lenne egy matek bsc diploma? Most pénzügy számvitel szakon vagyok,es majd szeretnék hozzá egy közgazdasági elemző Msc-t.Viszont a matek nagyon érdekel,es jó is vagyok belőle,meg hat ha a banki szférában szeretnék elhelyezkedni,lehet hasznosnak is bizonyulna a későbbiekben.Szerintetek ?2016. febr. 23. 19:15
1/9 anonim válasza:
Biztos jól mutat, de a matek bsc nem alkalmazott matek, hanem elméleti matek kőkeményen, számot ott nem nagyon fogsz látni. Erre azért érdemes felkészülni.
2/9 A kérdező kommentje:
Elnézést,alkalmazott matekra gondoltam,csak rosszul fogalmaztam :)
2016. febr. 23. 19:18
3/9 anonim válasza:
azért az sem mindegy hogy milyen szakirány. nálunk az eltén az elemző szakirányosok sok olyan tárgyat tanulnak ami később hasznos lehet, persze ezek is kőkemény matematikával tálalva. (statisztika : R prognyelv, adatbányászat, adatbázisok, diszkrét és folytonos modellezés, különböző gazdasági tárgyak stb)
4/9 A kérdező kommentje:
Eddig olyan hozzászólásokat olvastam itt(bar ki tudja kinek van valódi rálátása a dologra),hogy az elemző szakirány elég komolytalan,így az alkalmazott szakirányra gondoltam.
2016. febr. 23. 19:24
5/9 anonim válasza:
hát valóban könnyebb, de kb a 3 félév után(1 félév a szakosodás után) kb az alkmatosok fele elemzőre ment. amit szintén nem könnyű. le lehet nézni de eddig sokan szívtak vele, illetve kevés alkmatost ismerek, aki nem csúszik már biztosan :D maradjunk annyiban, hogy mindegyik képzés más, de leszólni egyiket sem ér szerintem.
6/9 A kérdező kommentje:
Leszolni egyiket sem szólom le,csak azt olvastam,hogy az alkalmazott matek hasznosabb,mint az elemző :) de persze lehet,hogy ez hülyeség,ha én banki területen szeretnék majd elhelyezkedni,es jobban járnék az elemzővel :)
2016. febr. 23. 19:37
7/9 anonim válasza:
azt hogy melyik hasznosabb szerintem nem lehet meghatározni, erősen függ az egyéni kompetenciáktól. alkmatról is felvehetsz elemzős tárgyakat (gazdasági, adatbányászat, adatbázisok, a progos tárgyak közösek)
jelentkezz nyugodtan, az első évben közös a képzés és különböző tárgyváltozatok vannak, azzal kb be lehet lőni, hogy ki melyik szakirányra menjen.
én csak az ELTE matek szakáról tudok mesélni, BME-ről keveset hallottam, egyik csoporttársam mesélt róla, mert odajárt. többi egyetemről pedig semennyit sem tudok.
itt egy tematika, nézegesd nyugodtan: [link]
8/9 A kérdező kommentje:
ELTE-de szeretnék menni én is :D Köszönöm,ezt pont most olvastam,es nagyon hasznosnak bizonyult! Szerintem megfogadom a tanácsod,arra úgyis bőven lesz idom még,hogy eldöntsem a szakiranyt :)
2016. febr. 23. 19:49
9/9 anonim válasza:
sok sikert, szerintem ha teheted mindenképp jelentkezz ide, a matematika gyönyörű tárgy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!