Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvosi egyetemre szeretnék...

Orvosi egyetemre szeretnék menni, lehetne néhány kérdésem?

Figyelt kérdés

Még fiatal vagyok(14 éves), és elég messze van még az egész egyetem, de mivel lassan el kell döntenem,milyen fakultációkra menjek. Leginkább a gyógypedagógia és a pszichológia érdekel, de a gyermek orvosi pálya is tetszik. Lenne 1-2 kérdésem:

Milyen emelt szintű érettségik kellenek?

Ha latinból érettségizek,az megéri? Mennyi pontot kapok érte?

Mennyire nehéz bekerülni?

Melyik egyetemre érdemes majd menni?

A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!:)

2016. febr. 14. 21:03
 1/1 anonim ***** válasza:
A jelzett háromféle szakterületet háromféle egyetemen ill. főiskolán oktatják. A latin nyelv mindenképpen ajánlható, mert egyes európai nyelvek őse és azok megtanulásában is segíthet. Bekerülni mindenhova nehéz, de talán az orvosira a legnehezebb. Előre nem dönthető el, hogy melyik egyetem éri meg, mert az nagyban függ az illető személyiségétől, hogy melyik tárgyterületen a legtehetségesebb. A biológia mindegyikhez kell, az orvosihoz a kémia is.
2016. febr. 14. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!