Orvosi diplomával lehet valakivől sikeres ember?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy provokatívnak tűnik a kérdés, DE NEM AZ. Komolyan kérdezem. Néha meg szoktam venni a Forbes magazint, és szinte csak olyan vállalkozókról vannak benne cikkek, akik gazdasági vagy jogi szakon diplomáztak. Egyszer volt cikk Dr. Krasznai Zsolt, plasztikai sebésszel. Ennyi. Orvosi diplomával tényleg csak az a jövő várja a hallgatókat, hogy betegágy mellett robotoljanak? Arra esélyük sincs, hogy sikeres vállalkozóvá váljanak?

2016. febr. 8. 09:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Lehet. De ha üzletember akarsz lenni, felesleges annyi időt és energiát az orvosiba fektetni, inkább menj el egy gazdasági szakra. Egyébként nem csak az a sikeres vállalkozó, aki egész nap öltöny-nyakkendőben rohangál, le nem teszi a telefont, és a Forbes címlapján vigyorog.

Amúgy meg szubjektív vélemény, de ha egy orvosnak nem az a siker, hogy sikeres a gyógyítási munkájában, hanem az, ha sok pénzt keres, az már régen rossz.

2016. febr. 8. 12:09
 12/13 anonim ***** válasza:
Utolsó, maradj csendben, ha hülye vagy. :) A kutatóorvosnak is az a siker? Hagyjuk már... Nem minden orvos lesz betegágy mellett robotoló orvos. Van, aki kórházat alapít, van, aki kutat vagy éppen valamilyen orvosi eszközt fejleszt ki (főleg, ha az orvosi mellett/után műszaki tanulmányokat is végzett) és azt értékesíti, üzletet épít ki. Szégyen, hogy emberek 2016-ban ilyen szűklátókörűek, hogy "az orvosi diplomával rendelkező ember, a doki, legyen csak a betegágy mellett 0-24, hisz ez a dokik dolga, ez tegye boldoggá"
2016. febr. 11. 21:51
 13/13 anonim ***** válasza:

Elsős orvosis vagyok, és soha eszembe se jutott, hogy ilyen pénzügyi dolgokkal foglalkozzak. Olyan szakterület érdekel, ami köztudottan az egyik legrosszabbul keres, de számomra a sikert az jeleni/jelentené, ha jó lennék a betegellátásban, esetleg olyan innovációkat tudnék létrehozni, amivel sok-sok ember életét menthetem meg.

És a többi medikuson is azt látom, hogy max 1-2% azoknak az aránya, akik azért jöttek ide, hogy meggazdagodjanak... A többi valamilyen formában emberéleteket akar megmenteni.

2016. febr. 27. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!