Diploma megszerzése után új szakirányt lehet szerezni a meglévő diplomához?
Figyelt kérdés
Már megszereztem Bsc és Msc diplomát is. Jogosultságot szeretnék kérni a mérnöki kamaránál, de hiába van megfelelő végzettségem és gyakorlatom a mérnöki diplomát nem a megfelelő szakirányban csináltam ezért nem adják ki. Amennyire olvastam az sem jó, ha egy szakmérnökivel egészítem ki. Van rá mód, hogy úgy szerezzek szakirányt, hogy ne keljen újabb éveket és több százezer forintot áldoznom a dologra?2016. febr. 4. 21:46
1/2 anonim válasza:
Nincs erre mód csak új felvételivel. Nyilván a szakirányra be kell kerüljél a felvételi után. De azért egy kérdést megér a tanulmányi osztály és/vagy az adott kar oktatási dékánhelyettese felé. Az egy kicsit furcsa, hogy a szakmérnöki sem jó. Kamara mit javasol?
2/2 A kérdező kommentje:
Csak irányítanak jobbra-balra, sehol semmi konkrétum e-mailekre nem nagyon válaszolnak. Közben azt találtam egy cikkben, hogy épületgépész tervezői jogosultságot csak úgy lehet szerezni ha már Bsc-n épületgépészeti szakirányom volt.
2016. febr. 4. 23:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!