Bölcsészkarosok, pszichológusok, hallgatók! Adna valaki egy kis információt?
Én 2006-ban jelentkeztem oda, 3-4 pont híján max pontom volt, és nem vettem fel. Csak ennyit tudok róla mondani, ne haragudj.
Sok sikert! :)
Nem pszichológiára járok, de mivel majdnem minden kérdésedre tudok válaszolni, gondoltam írok:)
A HVG csinált régebben egy rangsort, de most sehol nem találom. De ott az első a Károli volt, második az SZTE és a Pázmány, harmadik Debrecen és Pécs, negyedik pedig az ELTE.
Értelemszerűen ezek az egyetemeken van pszichológia szak:)
A ponthatárokat megtalálod a felvi.hu-n (ponthatárok, rangsor fül, ott kiválasztod az intézményt és az évet), ezeket hagy ne másolgassam be:) De államilag támogatott képzésen 440-455 körüli pontok vannak.
A felvételi tárgyak ugye biosz, magyar, töri, nyelv, matek. Tehát magyar törivel mehetsz. Viszont sokan ajánlják a biológiát (érdemes pl 5. tárgynak választani, mert egy választható tárgy így is úgy is kell, és a pontokba pedig a jobbat számítják be). Emelt nélkül nem nagyon tudsz ennyi pontot összeszedni (csak kivételes esetben, pl ha gyermeked van, vagy hátrányos helyzetű vagy), szóval mindenképpen ajánlott. A magyart nm javaslom, túl szubjektív. Rengeteg embertől hallom, hogy nagyon lehúzták az érettségijét.
Emellett javasolt legalább középfokú angol nyelvvizsga (nem kötelező a felvételinél, de erősen ajánlott), ugyanis a szakirodalom nagy része angol.
Az órákról, tanárokról nem tudok nyilatkozni:)
Az pedig relatív, hogy mennyire nehéz a bekerülés. El kell érni a ponthatárt:D
Köszi a válaszokat, azt hiszem arra vagyok kárhoztatva, hogy mindig a legnehezebb célt tűzzem ki magamnak, de igyekezni fogok.
Ha valaki még tud hozzátenni valamit, esetleg az órákról, vagy magáról a munkáról, nyugodtan írjon! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!