Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Bölcsészkaron hova jelentkezzek?

Bölcsészkaron hova jelentkezzek?

Figyelt kérdés
Szeretnék továbbtanulni de nehezen igazodom el. Hova éri meg jelentkeznem bölcsészettudományin?
2016. jan. 26. 16:02
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
már nem érdekes. leírtam privátban valakinek hogy mi az ami érdekel nem véstem ide azonnal és már ez van. köszönöm de nem kérem az ilyeneknek a segítségét mint a tiéd kedves előttem szóló. nem is ismersz. :)
2016. jan. 26. 17:15
 12/15 anonim ***** válasza:
86%
Annyiból igaza van, hogy az osztatlan tanárképzés bevezetése óta főleg, sima, diszciplináris bölcsészdiplomával tényleg az tud elhelyezkedni a saját területén jól, aki nagyon motivált, kutat, publikál, és vagy az akadémián helyezkedik el, vagy ott marad az egyetemen doktori után tanítani. Persze ettől nem ér kevesebbet egy szak sem, csak teljesen más embert igényel, mint mondjuk egy proginfó, ahol egy középszerű ember is el tud menni kódkarbantartónak, vagy code monkey-nak valami kis céghez.
2016. jan. 26. 17:28
 13/15 anonim ***** válasza:
91%
Most úgy elszégyelltem magam, hogy egykori bölcsészkarosként segíteni próbáltam...
2016. jan. 26. 19:14
 14/15 anonim ***** válasza:
61%
Altajisztikára!
2016. jan. 28. 17:28
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

"Például, igen vannak egyiptológusok, újságírók Magyarországon, de ők nagyon jók a területükön, a legtöbb egyiptológus, újságíró pedig jelenleg a mekiben forgatja a sültkrumplit, mert annó ambíció nélkül azért jelentkeztek egyetemre, hogy legyen valamilyen (akármilyen) diplomájuk."

Részben igazad van, mert tényleg nem sokan helyezkednek el a szakmájukban, de mekiben én csak diákmelón láttam bölcsészt, és azok se egyiptológusok voltak... én azt végeztem, és a volt csoporttársaimnak mindnek van rendes irodai munkája (magamat nem számítva, mert én eleve munka mellett csináltam), és olyan is van, akiből egyiptológus lett (külföldön). Aki ambíció nélkül jön az akármilyen diplomáért, az nem egyiptológiára fog jönni, ott inkább a "láttam a Csillagkaput és szeretnék kincset keresni a piramis alatt" indíttatásúak gyakoriak, de ők általában kiperegnek első félévben (az egyemen bent maradnak, de más szakon).

2016. febr. 6. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!