Bölcsészkaron hova jelentkezzek?
"Például, igen vannak egyiptológusok, újságírók Magyarországon, de ők nagyon jók a területükön, a legtöbb egyiptológus, újságíró pedig jelenleg a mekiben forgatja a sültkrumplit, mert annó ambíció nélkül azért jelentkeztek egyetemre, hogy legyen valamilyen (akármilyen) diplomájuk."
Részben igazad van, mert tényleg nem sokan helyezkednek el a szakmájukban, de mekiben én csak diákmelón láttam bölcsészt, és azok se egyiptológusok voltak... én azt végeztem, és a volt csoporttársaimnak mindnek van rendes irodai munkája (magamat nem számítva, mert én eleve munka mellett csináltam), és olyan is van, akiből egyiptológus lett (külföldön). Aki ambíció nélkül jön az akármilyen diplomáért, az nem egyiptológiára fog jönni, ott inkább a "láttam a Csillagkaput és szeretnék kincset keresni a piramis alatt" indíttatásúak gyakoriak, de ők általában kiperegnek első félévben (az egyemen bent maradnak, de más szakon).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!