Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik nehezebb? Ha jogásznak...

Melyik nehezebb? Ha jogásznak megyek vagy gazdasági informatikusnak?

Figyelt kérdés
Mindenki mondja, hogy gazdasági szakra kell menni, csak én nem szeretem a matematikát, se az informatikát túlzottan. Megcsinálom, de untat. Inkább olvasgatom a történelmet, mert az érdekel. Abból se érdekel minden rész, például a magyar történelem nem a kedvencem. Matematikából négyes vagyok most, informatikából ötös, humán tárgyakból ötös. Az én szívem a jog felé húz. Viszont én elég laza vagyok, a jogról meg azt hallottam, hogy "magolós". Na most én nem szeretek magolni. Én elolvasom az anyagot, értelmezem és tudom, de nem szó szerint, a szakkifejezéseket amiket az adott tárgy megkövetel azt tudom alkalmazni, csak saját magam fogalmazom meg. A másik ami elrettent az a római jog. Úgy hallom, hogy 660 oldal a könyv. Ha most ezt az egészet be kell nyalni kívülről, akkor szerintem szétrobbanna a fejem. Vagy itt is tételek vannak, mint az érettségi vizsgákon? Vagy magoljak be 600 oldalt és a tanár majd belekérdez az apró betűsbe vagy mi?

2016. jan. 22. 20:12
 1/8 anonim ***** válasza:
51%

1. Arra menj, amire akarsz.

2. Négyes matek kevés lesz a gazdaságinfóra.

3. Aki azt mondja, hogy a jog magolós, az nem járt még jogra. Persze, be lehet magolni a dolgokat, de attól még nem leszel jó jogász.

4. A rómánál sokkal nehezebb tárgyak is vannak jogon.

Szívesen válaszolok a további kérdéseidre.

2016. jan. 22. 20:44
 2/8 anonim válasza:
51%
A jogásszal jobban jársz.
2016. jan. 22. 20:52
 3/8 A kérdező kommentje:

Nem tudom, engem nagyon elrettent, hogy tudni kell egy több száz oldalas könyvet. Szerintem aki ezt szóról szóra tudja, annak nagyon izmos memóriája lehet.

A matektól viszont én is félek, most is járok tanárhoz. Tartok attól, hogy becsődölnék és nem látnám át a matematikai összefüggéseket. Ráadásul nem is szívem csücske a matematika. Sosem voltam belőle kiemelkedő, amikor volt külön tanárom, akkor általában jól ment, ha nem volt vagy nem volt meg az összhang a magántanárral, akkor nem ment.

Jogászként sem tervezek például ügyvédnek vagy bírónak menni, hanem csak dolgoznék egy irodában, mint jogász, ügyeket intéznék és kész. Van-e így értelme a jognak? Doktori címet kapok-e ha végigjárom az egyetemet vagy ahhoz kell még külön valamit teljesíteni?

2016. jan. 22. 21:24
 4/8 anonim ***** válasza:
75%

Ingem, a diploma mellé jár doktori cím.

Amúgy komolyan... ki mondta, hogy szóról szóra kell tudni a könyveket? Ezt te se gondolod komolyan...

És nem feltétlenül kell a klasszuikus jogászi pályákban gondolkodni. Lenne annak is értelme, amit te írsz.

2016. jan. 22. 21:35
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Csak olvastam elrettentő leírásokat, hogy buktatnak ezerrel meg be kell nyalni a könyveket. De ha jól gondolom akkor ki kell dolgozni. Őszintén remélem, hogy jól döntök. Humán beállítottságúként gondolom testhezállóbb lesz, mint a gazdasági informatikus. Informatikából egye dolog érdekelt valaha, az pedig a hardveres témakör volt, de például én nem tudnék programokat írni vagy elemzéseket csinálni.
2016. jan. 22. 21:44
 6/8 anonim ***** válasza:
75%

Én jogot tanulok, de nem igazán tetszik. Szerintem ez rosszabb, mint a matematikával való szenvedés. Első félévben, római jog, igen a 660 oldalas könyv, 90-100 tétel (egyetemként kis különbség) jogfogalmak 50, egyetemes jogtöri 50, alkotmánytörténet 70-(Debrecenben 100) Ezek első félévben a fontosabb tárgyak... Nem elrettenteni akarlak, de tényleg büntetőjog-polgári jog- törvény szó szerint kell, tényleg, értelmezheted, de szó szerint jelenti csak ugyanazt. Közigazgatási jog a másik záróvizsga tárgy, a nemzetközi közjog a jogesetekkel együtt, egyszerűen borzalmas. Az informatika se fenékig tejfel, de a joghoz nem elég kicsit szeretni a töri egy részét, 5 évet az életedből minden egyes nap a tanulással kell töltened, különben ilyen 2-3es jegyekhez lehet hozzájutni. :/ gondold át, vagy nézz körül még a szakok között, a jogra az állami ponthatár szinte elérhetetlen, ha önköltséges lennél, hát nem tudom mennyire éri meg. :|

ha igazán elhivatottnak érzed magad, csak akkor.

2016. jan. 22. 22:00
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon nagy dilemmában vagyok már. Tulajdonképpen fogalmam sincs, hogy mit kellene kezdeni, amibe nem bukok bele meg érdekes is. Jobb lenne, ha ki lehetne mindent próbálni, ami érdekel, ami meg nem tetszik, azt otthagyni. De sajnos az élet nem ilyen.
2016. jan. 22. 22:12
 8/8 A kérdező kommentje:
A hatos válaszolónak viszont nagyon szépen köszönöm a részletes beszámolót.
2016. jan. 22. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!