Melyik nehezebb? Ha jogásznak megyek vagy gazdasági informatikusnak?
1. Arra menj, amire akarsz.
2. Négyes matek kevés lesz a gazdaságinfóra.
3. Aki azt mondja, hogy a jog magolós, az nem járt még jogra. Persze, be lehet magolni a dolgokat, de attól még nem leszel jó jogász.
4. A rómánál sokkal nehezebb tárgyak is vannak jogon.
Szívesen válaszolok a további kérdéseidre.
Nem tudom, engem nagyon elrettent, hogy tudni kell egy több száz oldalas könyvet. Szerintem aki ezt szóról szóra tudja, annak nagyon izmos memóriája lehet.
A matektól viszont én is félek, most is járok tanárhoz. Tartok attól, hogy becsődölnék és nem látnám át a matematikai összefüggéseket. Ráadásul nem is szívem csücske a matematika. Sosem voltam belőle kiemelkedő, amikor volt külön tanárom, akkor általában jól ment, ha nem volt vagy nem volt meg az összhang a magántanárral, akkor nem ment.
Jogászként sem tervezek például ügyvédnek vagy bírónak menni, hanem csak dolgoznék egy irodában, mint jogász, ügyeket intéznék és kész. Van-e így értelme a jognak? Doktori címet kapok-e ha végigjárom az egyetemet vagy ahhoz kell még külön valamit teljesíteni?
Ingem, a diploma mellé jár doktori cím.
Amúgy komolyan... ki mondta, hogy szóról szóra kell tudni a könyveket? Ezt te se gondolod komolyan...
És nem feltétlenül kell a klasszuikus jogászi pályákban gondolkodni. Lenne annak is értelme, amit te írsz.
Én jogot tanulok, de nem igazán tetszik. Szerintem ez rosszabb, mint a matematikával való szenvedés. Első félévben, római jog, igen a 660 oldalas könyv, 90-100 tétel (egyetemként kis különbség) jogfogalmak 50, egyetemes jogtöri 50, alkotmánytörténet 70-(Debrecenben 100) Ezek első félévben a fontosabb tárgyak... Nem elrettenteni akarlak, de tényleg büntetőjog-polgári jog- törvény szó szerint kell, tényleg, értelmezheted, de szó szerint jelenti csak ugyanazt. Közigazgatási jog a másik záróvizsga tárgy, a nemzetközi közjog a jogesetekkel együtt, egyszerűen borzalmas. Az informatika se fenékig tejfel, de a joghoz nem elég kicsit szeretni a töri egy részét, 5 évet az életedből minden egyes nap a tanulással kell töltened, különben ilyen 2-3es jegyekhez lehet hozzájutni. :/ gondold át, vagy nézz körül még a szakok között, a jogra az állami ponthatár szinte elérhetetlen, ha önköltséges lennél, hát nem tudom mennyire éri meg. :|
ha igazán elhivatottnak érzed magad, csak akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!