Megéri gimibe menni?
Ha egyetemre akarsz menni, és nem tudod, még hova, vagy nincs "releváns" szakközép, akkor megéri.
De, pl: közgáznál gyakran építenek az elején szakközepes tudásra(nem elsajátíthatatlan, de egyértelműen nehezebb)
Hülyeség, hogy a gimnázium jobban felkészítene az érettségire, mint a szakközép. Én is szakközépbe jártam, majd bekerültem jogász szakra (államin), sok osztály-, és évfolyamtársam is magas pontszámokkal került be egyes szakokra. Az iskola színvonalától függ, milyen jól készítenek fel az érettségire.
Anyukádnak meg nincs igaza, mivel a szakközép is csak sima érettségi ad, avval meg önmagában nem érsz semmit. Annyi a különbség a gimihez képest, hogy tanulsz szakmai tárgyakat, amelyek később, az esetleges szakképzés során jól jöhetnek. De ezek jellemzően nem jelentenek nagy előnyt, gimnáziumi érettségivel is lehet reájok jelentkezni.
Előző vagyok.
Várom az ellenérveit annak, aki lepontozott.
Ha nem lesznek ilyenek (ahogy azt sejtem), azzal beismeri az illető beismeri saját nyomorultságát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!