Osztatlan tanári képzésnél hogy van ez? (lent)
Tavaly még voltak 12 féléves képzések, és ugye azok voltak a középiskolai tanári szakok. Most idén csak 10 féléveset látok, esetleg 11-et.Most már másképp működik, és később lehet csak kiválasztani hogy középiskolai tanárképzést szeretnék vagy sem?
Esetleg aki Károlin tanul, meg tudná mondani ott indul-e középiskolai magyartanár képzés? Mert tavaly csak 10féléveset láttam, és történelemből volt 12féléves.
Én az ELTE-n tanulok, nálunk úgy van, hogy az első 3 év közös, és utána kell szakosodni középiskola vagy általános iskola irányban. Szóval lényegtelen, mit jelölsz, tanárképzésre vesznek fel, és a 3. év után kell nyilatkoznod róla, h melyiket szeretnéd. Nem tudom, hogy más egyetemeken hogy van.
Egyébként 21-23-án lesz az educatio kiállítás, ott meg tudsz ilyen dolgokat kérdezni konkrétan olyan emberektől, akik ott tanulnak, ahová te menni szeretnél.
Ez azért van így, mert vannak olyan tanári szakok, melyek csak gimiben taníthatók (orosz, portugál, holland stb.) Tehát, ha pl. angol-orosz tanárit nézel, az minimum 11 félév lesz.
Azzal gondolom, tisztában vagy, hogyan oszlik el a tanárképzés éveket tekintve. 6 félév közös képzés után kell dönteni arról, hogy hol szeretnél tanítani. Ha mindkét szakodat általánosban tanítanád, akkor 10 félév lesz a képzési időd (a felvételiben alapvetően mindenki erre jelentkezik, de ennek nincs jelentősége, majd 3. év végén átírják, ha át kell.) Ha mindkét szakod középsulis lesz, akkor 12 félévig tanulsz. Ha pedig egyik szakod ilyen a másik olyan, tehát pl. a természetismeret az egyik, amely csak általános iskolás vagy ilyesmi akkor 11 félév lesz. :)
Középiskolai magyartanár egész biztosan indul a Károlin is, de mi lenne a másik szakod hozzá? :)
ELTE-s OT-s elsőéves
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!