Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az osztatlan képzés ha 5...

Az osztatlan képzés ha 5 éves, hány állami félévet használhatok el rá?

Figyelt kérdés
2016. jan. 12. 13:28
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
12
2016. jan. 12. 13:31
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

Ez a 12 hogy jött ki neked? ...

A képzési idő másfélszerese alatt diplomát kell szerezni, szóval 7,5 év=15 szemeszter.

2016. jan. 12. 13:45
 3/6 A kérdező kommentje:

az orvosi 12 féléves és nekik 14 állami félév jut.

én arra lennék kíváncsi ha 5 éves osztatlan képzésben vagyok.

12 állami félévem van? (akkor is ha már egy évet tanultam máshol)

2016. jan. 12. 13:47
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Az első válaszolónak van igaza, 12 félévet fizet az állam, azaz egy év csúszást "megbocsát". A második nagyon is rosszul tudja.

U.i.: Öt éves osztatlan mesterképzésben veszek részt, szóval biztosan tudom..

2016. jan. 12. 13:48
 5/6 anonim ***** válasza:
Harmadik vagyok. Én úgy tudom, hogy akkor már csak 10 félév jár neked ingyen, ha már elhasználtál kettőt más tanulmányokra.
2016. jan. 12. 13:49
 6/6 A kérdező kommentje:

én értem, hogy a 2. válaszoló mire gondolt.

5 éves képzést 7.5 év alatt (~ 7 év alatt el kell végezni, vagy megszűnik a tanulói jogviszony) (7.5 azét nem lehet, mert csak páros félév végén lehet végezni 10 féléves osztatlannál).

De köszönöm mindenkinek a választ. Csak én úgy tudtam, hogy 10 félév-re jár 2 félév bónusz. (Akkor is ha valahol tanultam már 2 félévet). Szóval 6 év alatt ingyen elvégezhetném az 5 éves képzést (ha nem lenne szerencsém) anélkül, hogy önköltséges lennék)

2016. jan. 12. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!