Érdemes úgy orvosira jelentkezni, hogy én alapvetően nem akarok emberekkel foglalkozni, napi szinten gyógyítani?
Szerintem mindenképp! Kutatóorvosokra is nagy szükség van.
Nem azt írta a kérdező, hogy egyáltalán nem hajlandó emberhez nyúlni, csak, hogy nem gyakorló orvosként képzeli el a jövőjét.
Van különbség a "képes vagyok emberi módon más emberekkel foglalkozni, de nem szeretnék túl sokat", és a "képtelen vagyok emberekkel foglalkozni" között.
Ha az első verzió áll fenn, tehát a képzésed alatt képes leszel arra, hogy normálisan foglalkozz, kommunikálj a betegekkel, akkor simán érdemes.
Ha olyan ember vagy, aki két kedves szót nem tud szólni a másikhoz és a háta közepére se kívánja azt, hogy valakinek segítenie kelljen, akkor nem.
Köszönöm a válaszokat!
Természetesen tudom, hogy nem lehet elvégezni egy orvosi egyetemet anélkül, hogy betegekkel foglalkoznék, ezt nem is bánom, nincs tőlük fóbiám :) Csak az nem vonz, hogy utána egy életen át napi szinten velük foglalkozzak.
Orvosként az a véleményem, hogy érdemes. A magyar orvosi egyetemek alapvetően nem klinikusokat, hanem kutatóorvosokat képeznek egyébként.
Ha a gyógyszeripar érdekel, akkor jó döntés lehet a gyógyszerész képzés is vagy a kémia szak (vegyész képzés).
Orvosi egyetemen betegekkel úgy komolyabban csak negyedévtől fogsz találkozni, és a csak a hatodév olyan, hogy állandó kórházi gyakorlat van, de azt az egy évet azért ki lehet bírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!