Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » BME fizika, villamosmérnök...

BME fizika, villamosmérnök vagy gépészmérnök? Melyiket ajánlanátok?

Figyelt kérdés

2016. jan. 12. 21:16
1 2
 11/12 anonim válasza:
Nekem volt tapasztalatom a fizika, illetve villamosmérnöki képzéssel is. A fizikát nem ajánlom abban az esetben, ha nem jártál rendszeresen versenyre, főleg ha nem jutottál tovább, vagy ha nincs valamilyen nagyon erős alapod hozzá. Váltottam a villamosmérnökire, nekem jobban igazodott a szemléletemhez is, és teljesen jó döntés volt. A hónap végén záróvizsgázok msc-n. Gépész szakkal összehasonlítva nincs ötletem, az engem pl. sosem vonzott.
2016. jan. 18. 10:25
 12/12 anonim ***** válasza:
Ahogy már előttem is leírták, a villamosmérnöki szakot elvégezve rengeteg felé tudsz menni. Elvégre manapság szinte minden elektromos. Nekem vannak ismerőseim gépészen, és hát hallottam egysmást. Én például biztos nem akarnék rajzolgatni..., az abszolút nem vonz. A villany tény nem a legegyszerűbb kar, de ha elgondolkoztál a fizikuson is, akkor szerintem menne. Engem az vonzott benne, hogy megértsem az elektronikus eszközök alapvető működési elveit. Fizikát (mechanikát) meg mindenki tanul (már középiskolában is), tehát azok alapvető dolgaival mindenkinek tisztába kell lennie. A gépészek meg azokkal foglalkoznak mélyebbrehatóan, hát ennyi. Én a villanyt ajánlanám.
2016. jan. 18. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!