BME fizika, villamosmérnök vagy gépészmérnök? Melyiket ajánlanátok?
Egy picit lapozz tovább a fórumon, rengeteg villamosmérnök írja le tapasztalatait, fizetését, stb.
Én villamost ajánlanám.
Szerintem egyikkel sem jársz rosszul.
Mi érdekel? A gépészek imádnak bütykölni. Imádom őket, de betegek. Teljesen normális nálunk, biciklit és hasonlókat raknak össze, hegesztenek, forrasztanak, folyamatosan, sokan szabadidejükben is. Ha elindulsz a koliban, nincs olyan szerszám, amit ne kapnál meg pár ajtón belül. Ha ez vonz, akkor hajrá :)
A villamosmérnökök kockábbak. Programozgatnak, többet matekoznak, és hát eléggé rányomja a karra a bélyegét, hogy alig van lány.
A fizika egy teljesen más világ. A mérnökök mindig a valóságban dolgoznak, közelítenek, elhagynak dolgokat. Egy fizikusnak sokkal tudományosabban néz a világra. Jobban ott kel lenni matekból, fizikából, több tételnek vasalják rajtad be a bizonyítását. Ehhez egy fejforma kell szerintem, mérnököt inkább lehet "bárkiből" nevelni. Akinek megvan, az sikeres lesz vele. A BME-n ugye főleg az alkalmazott fizika fut, ha jó vagy benne, akkor egyes cégeknek erre szüksége van. Üsd be google-be, most épp a Bosch keres szimulációkhoz fizikust, gondolom nem kevés pénzért, de nem tudom, hogy a hallgatók mekkora részének lesz ilyen jó.
BME Gépészmérnök vagyok, de beoktatott nálunk a VIK és a Fizika intézet is.
A GPK főként azoknak ajánlható, akik szeretik a kézzel fogható dolgokat, amiket akár otthon is ki tudsz próbálni, esetleg bemutatni a legegyszerűbb eszközökkel. A nővérem szerint olyan mint a roxfort.
A VIK inkább elémleti, mivel nem fogod látni, hogyan is áramlik az áram, csak le tudod írni a nyomaiból a jelenségeket. Nagyon érdekes tudomány, csak ehhez a legtöbb elszántság kell.
A fizikusok inkább filozófusok, mindent elképzelnek a saját kis idealizált világukban, de a legtöbb elképzelésük akkor működik, ha azt jól megerőszakolják az előbbi két szak mérnökei.
A villamosmérnökinek több ága is van. Műszer és irányítástechnika, erősáram, informatika, híradástechnika stb stb. Nyilván a gépészetnek is...
A fizikus vagy vegyész szakok elméletiek. Ha tudós akarsz lenni vagy más néven kutató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!