Tanuljak tovább? Melyik lenne jobb döntés?
20 éves lány vagyok, érettségim van, és egy cukrász végzettségem. Érettségi után nem volt lehetőségem továbbtanulni, így lett ez a képzés, amit munkanélküliként végeztem el.
Most viszont nem tudom,hogyan tovább. Szeretem ezt a szakmát is, viszont szerintem külföldön tudnék anyagilag is érvényesülni. Németöl tanultam arra gondoltam, ráhúzok a nyelvre, és kimegyek. A másik, hogy továbbtanulok itt, Magyarországon. Színötösre érettségiztem, és van egy felsőfokúm angolból. A humán terület érdekelt mindig, el tudnám magam képzelni akár tanárként is, de érdekelnek a művészetek, a szépségápolás, minden, ami irodalom. Informatikából érettségiztem, műszaki középiskolába jártam, de az nagyon nem az én világom, nem is állt rá az agyam. Mondják, hogy jól tudok emberekkel kommunikálni, kifejezni magam ( bár sok ember előtt nem mernék megszólalni). Még mondták, hog a logisztikus is jó ötlet, de ezek a gazdaságis dolgok sem jönnek be. A nővérem ilyen sulit végzett, láttam miket tanul, engem nem kötött le.
Szerintetek?
20 évesen ne várd el, hogy megmondják neked, hogy mit csinálj. :)
Szerintem látod mindegyik opciónak az előnyeit, hátrányait.
Ha a jó megélhetés a cél, és a műszaki pálya nem nyerő, akkor itthon nem nagyon fogod jól érezni magad. Ott kint jobban kereshetsz, de cserébe ott van az idegenség-érzet, esetleg honvágy (bár ez személyfüggő), család, barátok hátrahagyása, még ha vissza is járnál.
A döntés a tiéd. Én maradtam itthon továbbtanulni..szintén egy angol felsőfokú nyelvvizsgával, és adott esetben megfelelő műszaki érzékkel is.. :)
20/F egyetemista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!