Pénzügy vagy számvitel szakirány?
Egyetemfüggő, de számvitel szakirányon külön vizsga nélkül meg lehet szerezni a mérlegképes könyvelőiről a papírt, úgyhogy azzal tényleg többre lehet vinni. Meg a pénzügy olyan általános tudást ad, míg a számvitel azért specifikusabb. Gyakorlati helyet könnyű találni, de nagyon változó, hogy ott tudsz-e maradni, általában nem szoktak, hacsak nem kiemelkedően jó a gyakornok vagy éppen kevés a munkaerő az adott helyen.
Én nem szakosodtam kimondottan, mert nem volt ilyen az egyetemen. Pénzügy-számvitelre jártam, de számvitel hangsúlyos volt a szak (szóval kb. mintha számvitel szakirányon lettem volna csak éppen nem volt választási lehetőség :D). Számvitel MAra járok most, de mivel nincs időm csak diákmunkát végzek hétvégente így arról nem tudok mennyi idő ezzel állást találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!