Hogy lehetek közgazdász?

Figyelt kérdés

Ha pénzügy és számvitel szakra jelentkezek a BGF-PSZF-re és utána mondjuk számvitel lesz a szakirányom, akkor közgazdász lesz a végzettségem?

Vagy van külön olyan szak, hogy közgazdász?

Vagy ilyen végzettséget csak egyetem ad?

(Tudom, hogy elvileg nincs már így megkülönböztetve az egyetem meg a fősuli, de az álláshirdetésekben még eléggé elkülönül...)

#közgazdász #PSZF #számvitel szakirány
2013. márc. 6. 11:16
 1/10 anonim ***** válasza:
Közgazdász úgy leszel leginkább, ha az egyetem után csinálsz egy doktorit. Egyébként a közgazdász szak utódja agazdálkodás és menedzsment.
2013. márc. 6. 12:03
 2/10 A kérdező kommentje:
Akkor pl. egy PSZF-es alapképzésen a diplomában nem is lesz benne, hogy közgazdász? és nem is számít annak?
2013. márc. 6. 13:38
 3/10 anonim ***** válasza:

Nézd, a közgazdász egy munkakör. Ha kapsz bármilyen végzettséget, akkor leszel az, ami, ha azt a munkát csinálod. Pénzügyis diplomával árkot is áshatsz, de akkor árokásó leszel, nem közgazdász.

A közgazdász egyfajta tudós, szakértő.

2013. márc. 6. 13:42
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
ha elvégzed a PSZ-t akkor ez lesz a diplomádban: közgazdász pénzügy és számvitel alapszakon
2013. márc. 6. 16:01
 5/10 A kérdező kommentje:

16:01, köszi! Ment a zöld pracli!

Régebben ez, hogy hogy nem így volt?

Mármint közben összefutottam egy ismerőssel, aki szintén számvitel szakon végzett 2010-ben, és azt mondta, hogy az övében nincs benne így hogy közgazdász, hanem csak hogy "alapfokozatot és pénzügyi és számvitel alapszak számvitel szakirányán szakképzettséget szerzett"

2013. márc. 7. 11:32
 6/10 anonim ***** válasza:
nem tudom, hogy régen miért nem volt benne, de örüljünk, hogy most így van :)
2013. márc. 7. 18:46
 7/10 anonim ***** válasza:

és hogy hivatkozás is legyen:

[link]

"A pénzügy és számvitel alapképzési szak a gazdaságtudományi képzési terület üzleti ágához tartozik. Az ezen a szakon szerzett diplomában szereplő szakképzettség: közgazdász pénzügy és számvitel alapképzési szakon."

(utolsó voltam)

2013. márc. 7. 18:49
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó! :)

Félre ne érts örülök, vagyis majd örülök :)

Csak furcsállom a dolgot :)

2013. márc. 7. 23:40
 9/10 anonim ***** válasza:
egyébként fizetősre jelentkeztél?
2013. márc. 8. 18:57
 10/10 A kérdező kommentje:
Majd jövőre lesz aktuális a jelentkezés :)
2013. márc. 8. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!