Hogy lehetek közgazdász?
Ha pénzügy és számvitel szakra jelentkezek a BGF-PSZF-re és utána mondjuk számvitel lesz a szakirányom, akkor közgazdász lesz a végzettségem?
Vagy van külön olyan szak, hogy közgazdász?
Vagy ilyen végzettséget csak egyetem ad?
(Tudom, hogy elvileg nincs már így megkülönböztetve az egyetem meg a fősuli, de az álláshirdetésekben még eléggé elkülönül...)
Nézd, a közgazdász egy munkakör. Ha kapsz bármilyen végzettséget, akkor leszel az, ami, ha azt a munkát csinálod. Pénzügyis diplomával árkot is áshatsz, de akkor árokásó leszel, nem közgazdász.
A közgazdász egyfajta tudós, szakértő.
16:01, köszi! Ment a zöld pracli!
Régebben ez, hogy hogy nem így volt?
Mármint közben összefutottam egy ismerőssel, aki szintén számvitel szakon végzett 2010-ben, és azt mondta, hogy az övében nincs benne így hogy közgazdász, hanem csak hogy "alapfokozatot és pénzügyi és számvitel alapszak számvitel szakirányán szakképzettséget szerzett"
és hogy hivatkozás is legyen:
"A pénzügy és számvitel alapképzési szak a gazdaságtudományi képzési terület üzleti ágához tartozik. Az ezen a szakon szerzett diplomában szereplő szakképzettség: közgazdász pénzügy és számvitel alapképzési szakon."
(utolsó voltam)
Köszi utolsó! :)
Félre ne érts örülök, vagyis majd örülök :)
Csak furcsállom a dolgot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!