Mit tanuljak, mit csináljak?
19 éves lány vagyok, jelenleg Budapesten élek.
Szeptemberben elkezdtem egy okj-s képzést, de abbahagytam, mert ugyan szerettem az elméletet, de a gyakorlatban nem tudtam alkalmazni azt úgy, ahogy elvárták volna, nem válaszoltak sose a "hogyan tudok javítani rajta/mi a baj vele, mit csináljak jobban" kérdésekre, úgyhogy otthagytam.
Alapjáraton egyetemre jelentkeztem volna, csak úgy gondoltam, hogy felesleges egyetemre mennem, mert csak a humán dolgokban vagyok jó, amiben meg talán jó lennék, mint a nemzetközi tanulmányok és a média és kommunikáció azokra nem vesznek fel (455 és 460 pont, számomra sajnos esélytelen) illetve csak azokat szeretem, és nem akarok én is diplomás munkanélküli lenni, aki a röghözkötés miatt még külföldre se tud nagyon menni.
Tehát most ismét úgy vagyok, mint egy évvel korábban.
Nem tudom eldönteni, hogy mit tanuljak, nem tudom, hogy miben vagyok tehetséges, hogy mivel lehet itt elhelyezkedni, illetve, hogy Magyarországon tudok-e maradni, miközben rengeteg undorító dolog megy itt.
Szóval, akkor most menjek el itt mondjuk két nyelvszakra, amit szeretnék, és ahova esélyesebb, hogy fel is vennének, de nem nagyon esélyes, hogy elhelyezkednék vele, vagy menjek el újra egy okj-re, amit talán szeretnék és amivel talán elhelyezkedhetnék (a kiadványszerkesztőre gondoltam leginkább), vagy menjek ki külföldre dolgozni és/vagy tanulni?
Amiket szeretek csinálni az a nyelvtanulás, és az embereknek való segítés (DE nem pszichológusi szinten, hanem inkább úgy alapjáratban szeretek örömet okozni másoknak, de) szeretem valamilyen szinten elméletben is a pszichológiával kapcsolatos írásokat, a turizmust és a dietetikát, az élelmiszerek világát. Szeretek írni, valami hasznosat alkotni, és folyamatosan fejlődni.
Ha esetleg valaki tud valami szakmát ajánlani, csak úgy támpontként, vagy bármit, ami ez alapján eszembe jut, azt is megköszönöm.
Amit még fontosnak tartok, az az, hogy nem szeretnék gép lenni, monoton tömegmunkát végezni, még akkor sem, ha havonta 300 ezer forintot fizetnek érte.
Valami olyat szeretnék csinálni, amiben tehetséges vagyok, amit szeretek, és amiért fizetnek annyit, hogy viszonylag kényelmesen (=nem minden hónapra centire pontosan a pénzt számolgatva, de abszolút nem pazarolva) meg tudjak belőle élni.
A válaszokat előre is köszönöm!
Miért mivel traktáljam, a valósággal? Hogy akármit tanulhat Magyarországon úgy sem éri meg semmit csinálni, ezért menjen külföldre?
Akkor igen, menj külföldre. Magyarországon nagy eséllyel még csak próbára sem tudod tenni magad, azaz nem tudod leszűkíteni ténylegesen az érdeklődési köröd. Nyugaton az oktatás sokkal rugalmasabb, könnyebben tudsz váltani és persze lesz is miből.
Tehát irány külföld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!