Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy működik most a tanárképzés?

Hogy működik most a tanárképzés?

Figyelt kérdés

Jelenleg amennyiben tanár akarnék lenni,egy módom lenne rá? Tehát az osztatlan,5 éves tanárképzés (2 tárgy)?

Jól tudom,hogy régen lehetőség volt tanárnak elmenni akár egy kémia szakos diplomával is,némi felkészítés mellett?

Elég bosszantónak tartom,hogy míg régen egy angol-olasz szakos egyetemi hallgató el tudott menni tanítani,most ez kizárva, mínusz egy lehetőség.

Vagy esetleg a 3 éves egyetemi alapszak után mesterszakon lehet 2 év alatt pedagógusnak tanulni?

Köszönöm.

2016. jan. 5. 16:38
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Jelenleg, ha tanár akarsz lenni, akkor osztatlan tanárképzésre kell jelentkezned, ami 2 szakot + pszichológiai felkészítést jelent. Lehetsz ugye általános iskolai és középiskolai tanár, erről a 3. év végén kell döntened (az ELTE-re járok, nem tudom máshol hogy megy), általános iskolai esetén még 1 éved van + 1 év szakmai gyakorlat, középiskola esetén 2+1.

Részletesen:

[link]

2016. jan. 5. 17:49
 2/4 anonim ***** válasza:
Az osztott képzésben lehettél egyszakos tanár, illetve állítólag még most is át lehet menni az alapszak után tanárira, de ezt minden évben ígérgetik, hogy meg fog szűnni ez a lehetőség, úgyhogy szerintem ne kockáztass.
2016. jan. 5. 17:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Tanítani meg tudsz az egyetem mellett maszekban, ha vannak emberek, akik hajlandóak azért fizetni, hogy tanítsd őket.. :D De ez inkább a felsőbbéves hallgatóknak lehetőség, általában az emberek nem akarnak fiatal, első éves egyetemista tanárt maguknak.
2016. jan. 5. 17:53
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm,akkor jól gondoltam. Ugyanis mesterszakon találtam különböző szakos tanári képzéseket,amelyek 2 félévesek. Gondolom arra céloztál,h meg fognak szűnni.
2016. jan. 5. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!