Orvosin egy-egy zh-ra, illetve vizsgára körülbelül mennyi anyagot kell megtanulni? Inkább magolós vagy megértős?
Sziasztok!
Nehéz döntés előtt állok.Fél éve kitaláltam,hogy én márpedig orvos szeretnék lenni,úgy,hogy nyelvi szakos osztályba járok.Eddig (sokkal reálisabban) a jogi egyetem volt kitűzve célul,de őszintén megmondom,semmi kedvem hozzá.Kitűnő tanuló vagyok,de életemben nem tanultam.Nincs tapasztalatom arról,hogy mennyit vagyok képes tanulni.Ezért kérek egy támpontot tőletek,hogy lássam nagy vonalakban az elvárásokat.Nekem már az is segítség,ha megmondjátok,hogy pl 1 hét alatt 250 oldalt.
Előre is köszönöm!
Én negyedéves vagyok és angol-inforól mentem az orvosira.
Részlet kérdés de nálunk nem zh-k vannak hanem demók (demonstrációk).
Nagyon változatos , hogy melyik demóra mennyit kell tanulni. Az első két évben volt, hogy másfél hetet kellett, utána már nincs olyan amire 4 napnál többet kell szerintem.
Az egyetem alatt mindenki belejön, no para. Ez ne tántorítson el téged.
Hello, én most vagyok elsős (így első vizsgaidőszakban :D)
Én se tanultam sokat középsuli alatt, de érettségi alatt odatettem magam és az már jó bemelegítés volt.
Először nagyon furcsa volt, hogy eltelt az első 2 hét és már 100 oldal felett volt az anyag 1-1 tárgyból. De no para, az első 5 hétben szinte minden nap voltunk valahol, nem nagyon tanultunk. Aztán elérkezett ez utolsó hét az első kémia ZH előtt, akkor mindenki délutánonként leült tanulni. Szerintem egyáltalán nem magolós, annak nincs értelme. Minden ZHt megcsináltam 70%+ azzal hogy elolvastam, értelmeztem, megértettem. A fontosabb részleteket kiírogattam kis cetlikre és kiragasztottam az asztalra így jó sokszor rá néztem, megmaradtak.
Orvosi kémiából zh-k nagyjából 200-210 oldalt öleltek fel, biofizika pedig mindig 10 előadást (az is valahogy a körül lehet) Fel lehet rá készülni egy hétvégén is (a végén már így volt, amikor 14-15 hét környékén összecsúsztak a dolgok..) de akkor már oda kell tenni magad. És most hát vizsgaidőszak.... :D
A lényeg hogy az eleje nagyon furcsa volt, új szakszavak tömege, a nagy mennyiség, de bele lehet szokni. Most már igazából meg se érzem a napi 7-8 óra tanulást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!