Hogy csinálják a kitünő tanulók?
Én 12 évig kitűnő voltam a közoktatásban, most fogok diplomázni.
Szerintem két dolgon múlik az egész: az egyik az "adottság", a másik pedig az, sikerül-e megtalálnod azt a tanulási technikát, stratégiát, ami számodra valóban hatékony. Mindenki máshogy tanul, van, akinek könnyebben megy, van, akinek nehezebben. Én olyan típus voltam, hogy ha figyeltem az órán, akkor az már egy négyesre elég volt, ha elolvastam 2-szer az anyagot, az már ötös volt. De van, akinek ez kevés, akkor meg kell találni a megfelelő tanulási módszert, amiből nagyon sokféle van.
Mindenki másként, nekem gimiben volt egy osztálytársam aki matekon kívül mindenből ötös volt, ö napi 5-6 órákat tanult otthon.
Én meg okj-én voltam kitűnő, sokat követelő tanárok mellet. S alig tanultam valamit otthon, havi 4-5 órát maximum, s szinte mindenből ötös voltam.
Szia!
Én most vagyok 8. osztalyos.
En is hasonloan tanulok mint az elozo valaszolo leirta. Oran figyelek,otthon mar csak parszor elolvasom...bar a matek leginkabb adottsag. En pl fogalmazast irni csak este tudok, akkor"jon az ihlet"...
Erdemes vazletot is irni ha a tk-be csak tomenyen le van irva az anyag.
Mellette versenyszeruen sportolok.
Végig 4,8 volt az átlagom gimi alatt. Én napi max 1 órát tanultam este. Suli után egyből mentem edzésre, kb. 7-8 fele értem haza, lezuhanyoztam és vacsoráztam, szóval 9 óra környékén ültem le tanulni. Szerencsésnek mondhatom magam, mert olyan az agyam, mint a szivacs. Én órán mindig figyeltem, aktívan részt vettem az órákon, ezért nem is kellett sokat tanulnom. Szerencsére olyan az agyam, mint a szivacs. A beadandókat általában hétvégén csináltam.
Azt tudom neked tanácsolni, hogy mindig figyelj az órákon, oldj feladatokat, óráról órára tanulj. Nekem az érettségin is csak egyszer kellett átolvasnom a szóbeli tételeim és max pontosak lettek. Szerintem a jó eredményekhez kell egy jó tanár is, aki fennt tudja tartani a figyelmet és érdekessé tudja tenni a legszárazabb anyagot is. Fizikából 2 évig volt egy nagyon jó tanárom, végig dicséretes ötös voltam és vitt versenyekre. Utolsó évre kaptunk egy idiótát, aki szerintem azt se tudta mit tanít, akkor megutáltam a fizikát.
#4 vagyok
Ha van meg vmi kerdesed szivesen valaszolok, (irj privit).
Remelem azert tudtam vmennyit segiteni :-)
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!