Ki akar a Gundel Károly Vendéglátói Szakközépiskolába jelentkezni 2016-tól cukrász szakképzésre? Megéri oda menni? ( most ott tanulók)
Én 5 évig jártam oda, 2015ben érettségiztem. Ugyan nem cukrász szakra, de vannak ismerőseim. Hát... A neve nagyon menő még mindig. Más már nem annyira. Nem tudom, van-e még sulis gyakorlat, mert be akarták szüntetni, a többi iskolában már az előző évben beszüntették, a Gundel kiharcolta, hogy megmaradjon, de minek?! Egyszóval a benti gyakorlat egy szar. Rossz minőségű alapanyagok, eszközöket magadnak kell vinned, a tanár meg nem mindig áll a helyzet magaslatán. Nekem 4 évig volt mind3 szakmából gyakorlatom, sok különböző cukrász tanárral találkoztam, és egy volt elfogadható közülük. Az elmélet elmegy, azért imádkozz, hogy a gazdaságot ne T.Andrásné tanítsa, mert nagyon gáz (szó szerint kér vissza mindent, logikátlanul magyaráz)
Amit szerettem a suliban, az a sok szabadnap volt. Van Gundel nap, Nemzetközi Versenyek a külföldi partneriskolákkal.
Szakmai részről: külső gyakorlatra könnyű bekerülni a nevesebb éttermekbe is (bár nem biztos, hogy azt akarod. Minél nagyobb az étterem és többen vagytok, annál kevésbé foglalkoznak a tanításoddal)
Vendéglátós sulik között ma már nem a legjobb. Nálunk az volt az elterjedt "hit", hogy a Dobos a legjobb. De inkább menj a Gundelbe mint a Giorgioba, vagy a Csepelibe :)
Én mindenképp cukrászdába mennék, a szállodában nagyüzemben megy a cukrászat (legalábbis amikről én hallottam, ott ez van)
Konkrét helyet nem tudok ajánlani, de szokott lenni a suliban állásbörze, majd nézz utána/kérdezz rá. Oda rengeteg helyről jönnek ki és meghallgathatod őket.
Nem akarom, hogy nagyot csalódj, úgyhogy leírom. 1 hét suli, 1 hét munka. Tehát 10 napot dolgozol minimum egy hónapban. Ezért 12-18 ezer forint körül kapsz, ezt ösztöndíjnak hívják. A tanulókat szívatják, van ahol sokkal többet dolgoznak havi 12 ezerért 1 nap, mint a rendes dolgozók (olcsó munkaerő...)
Nyilván a nevesebb helyeknek meg van az előnye is, de nehezebb bekerülni (időben kell jelentkezni, mert hamar elfogynak a helyek)
Szóval szívás lesz végigcsinálni, de a végén egy Gundelből kerülsz ki, és lehet, a gyakorlati helyed is jónevű lesz, így alapvető logika szerint könnyebb lesz munkát találnod (sőt, ha jól dolgozol, lehet, hogy felvesznek a gyakorlati helyedre teljes állásban is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!