Egyetemi röghöz kötés?!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Idén szeptemberben szeretnék továbbtanulni egy vidéki egyetemen (DE-IK), és a szüleim mindenáron ragaszkodnak az állami támogatott képzéshez, miközben bőven lenne rá pénzünk, hogy költségtérítésesre járjak.

Igaz lenne, hogy állami támogatott képzés esetén vissza kell fizetnem a tandíjamat, vagy annak akár a kétszeresét is?

Mi köze van annak az államnak, hogy én hol akarok dolgozni? K*rvára nem azért akarok továbbtanulni, hogy utána itt dolgozzak!

2016. jan. 2. 11:26
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Nem akarok ennek az országnak az adósa maradni, éppen elég büntetés az, hogy valaki ide született
2016. jan. 2. 11:28
 2/11 anonim ***** válasza:
44%

Annyi köze van hozzá, hogy ha már kifizeti a drága képzésedet(illetve kifizetjük mi adófizetők), akkor ahelyett hogy itthon dolgoznál és ide fizetnéd az adót, az első alkalommal elhúzol innen. Vagyis jó nagy mínuszba kerül az államkassza. Az más kérdés, hogy ez jogilag mennyire indokolható ok...

Szüleid meg nyilván azért ragaszkodnak hozzá, mert ha be tudsz kerülni államira is, minek fizessenek, még ha lenne is rá pénzük.

2016. jan. 2. 11:40
 3/11 anonim ***** válasza:
64%
Ha 20 éves időtávban nem dolgozol Magyarországon annyi időt akkor kell amennyit tanultál, akkor kell csak fizetned. 20-25 év múlva meg ki tudja mi lesz, lehet hogy addigra eltörlik ezt az egész röghöz kötést, de ha nem akkor is gondolom könnyedén ki tudod majd fizetni a jó német-brit, stb fizetésedből.
2016. jan. 2. 11:43
 4/11 A kérdező kommentje:

#3 köszönöm, végre valaki világosan elmagyarázta a menetét a dolognak :)

#2, Ugyan kérlek, LESZAROM hogy mi lesz ezzel az országgal! :)

Meg kell szerezni minden képesítést és tudást amit lehet, és aztán elhúzni innen családostól.

2016. jan. 2. 11:47
 5/11 anonim ***** válasza:
86%
Én azt nem mondtam, hogy érdekeljen téged, csak te megkérdezted mi az oka és meg válaszoltam. Ne velem anyázz, ha nem tetszik a válasz.
2016. jan. 2. 11:50
 6/11 anonim ***** válasza:
67%
Mond azért a trágárságot hanyagolhatnád. Szerintem ha valakinek tényleg piacképes a szakmája (pl. általad említett informatikusok), akkor az itthon is vidáman megél belőle. Persze a te dolgod, hogy elmész-e vagy maradsz, csak szerintem azért korántsem olyan élhetetlen ez az ország mint ahogy beállítod.
2016. jan. 2. 11:51
 7/11 anonim ***** válasza:
38%

El kéne olvasni a törvényt, vagy ha már a jogi nyelv nem megy, akkor a több száz cikket, ami évek óta ezzel a témával foglalkozik. Vicces, amikor a "jövő értelmisége" már azelőtt felháborodik, meg káromkodik, hogy egyáltalán halvány sejtelme lenne, miről van szó.

Kétszeresét biztos nem kell visszafizetni. Egyébként meg annál rosszabbul semmiképp nem jársz, mintha most fizetnétek ki. A szüleid pénzét meg nem neked kéne beosztani.

2016. jan. 2. 12:12
 8/11 anonim ***** válasza:
76%

De, kerulhet tobbe, ha kesobb fizeti vissza, mert jon hozza a kamat.

Kerdezo, ha nem akarsz Magyarorszagon elni es van is eleg penzetek, nagy hulyeseg lenne nem a celorszagban jarni egyetemre.

2016. jan. 2. 12:16
 9/11 anonim ***** válasza:
49%
Azért a magyar iskolákat még igénybevennéd annak ellenére, hogy így utálod az országot... Miért nem mész el érettségi után a külföldi paradicsomba tanulni? Anyuék majd kifizetik, mi meg megszabadulunk egy gyűlölködőtől.
2016. jan. 2. 12:30
 10/11 A kérdező kommentje:

Senkit nem anyáztam, azt szögezzük le :D

Ha így jött le valakinek, attól elnézést kérek!

Azt viszont mérlegelni kell, hogy külföldön akár négyszer-ötször annyit is megadnak azért a munkáért amiért itthon, és ameddig ez a kizsigerelés megy ebben az országban, addig én soha nem fogok ezzel megbékélni.

Most is van munkahelyem, és már látom hogy mi lenne velem is, ha az egyetem után itthon vállalnék munkát. Köszönöm, de ugyanezt máshol is végezhetném ötször ennyiért

2016. jan. 2. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!