Nem tudom minek tanuljak? Nagyon szeretnék irodai munkát, de jó fizetéssel!
" Több ismerősöm tapasztalata alapján (na meg a sajátom is), hogy egy kezdő mérnök a fővárosban is átlagosan 200-220 között kap, az programozók sem sokkal többet. Persze pár év tapasztalat után ez emelkedik, de ne éljünk már álomvilágban."
Egy nettó 500 ezer pesten egy egyáltalán nem nagyon kiemelkedő fizetés fejlesztőként 6-8 év után.
"A mi cégünknél ami Szegeden van cafetéria(+nettó 25k) nélkül 210 körül van nettóban a kezdő fizetés szoftverfejlesztőként. ÉS ez egy teljesen átlagos fizetés. Pár év tapasztalattal közel a duplája is elkérhető."
Tehát lényegében elmondtad amit én, köszönöm.
"Egy nettó 500 ezer pesten egy egyáltalán nem nagyon kiemelkedő fizetés fejlesztőként 6-8 év után."
Neked meg nem tudom miért ahhoz kellett hozzászólni, hogy mennyit írtam reális kezdőfizunak. Igen, 6-8 év tapasztalattal, ha jó vagy akkor kaphatsz ennyit. Ha nem vagy jó, de van ennyi tapasztalatod, akkor nem... kivéve ha jó a beszélőkéd. A béred mindig béralku része, lehet jónak lenni az alkudozásban meg rossznak is.
"Tehát lényegében elmondtad amit én, köszönöm. "
TE azt írtad hogy fővárosban, én vidéket. Amit írtam összeget (210+25) az kb bátyámnak volt a kezdő bére pesten.... csakhogy 10 éve.
És kiemeljek mégvalamit:
"Mert ha megnézed a statisztikákat, akkor az ezen területen dolgozó (nem pályakezdők) diplomások átlagbére 250-280 körül van NETTÓBAN. "
Ez nem igaz. Ez inkább fejlesztőknek egy pesti kezdő fizetés. Illetve annyit még hozzátennék, hogy ugyancsak szegeden egy másik cégnél haveromnak (fél év gyakornokság után) ajánlottak 250-260-at ha marad nem gyakornokként.
Attól még az ismeretségi köröm mást mutat. Egyszer: Ne menjen az ember szar kis magyar céghez a világ végén. Bár aki jó (vagy legalábbis nem a legközépszerűbb) az könnyedén elhelyezkedik azért ennél jobb cégnél.
De azért a nettó 400-500 nem egy húú de magas fizetés ezen a területen. A 400 egy nem senior fejlesztő is megkapja egy jobb cégnél.
Most erre találtam egy nagyon jó diagramot... mennyit jelent vajon egy cég mérete?
"Havi nettó jövedelem a cégméret függvényében"
"A diplomások esetében Budapesten 358000 forintos, a vidéki nagyvárosokban 235000 forintos, kisvárosokban 204000 forintos bruttó fizetés fordul elő leggyakrabban."
Az általad linkeld diagrammot meg próbáld meg értelmezni. Nem átlagról van szó benne.
Azért ez a felmérés eléggé vicc. VAgy a legtöbbje ennyire hülye és hozzá nemértő és elmennek iskolába rendszergazdának? AZért a szakmában dolgozok és ennyiért amit átlagban adnak még egy kezdő is röhögne, nemhogy ez már átlag. Pl szegeden(mint megyei város) 150 nettó? -.- Kérdem milyen cég lehet az?
Azért megnézném kik töltik ki. Sokan elmennek rendszergazdának és az már náluk annyit jelent. (és diplomával)
A legjobb része a vezetőknél xD
Csoportvezető Br. 450? Ne röhögtessük már ki magunkat. Nálunk nettónak is vicces lenne. Egy manager 800-1millió között kap nettóban alsó hangon.
HA ezt a felmérést gyakornokok töltik ki akkor még megértem ezeket az összegeket... Ezek az összegek még 10 éve talán hihetők lettek volna egy juniornak.
A fizetések.hu 2014-es felmérése pályakezdőknek:
Felötlött bennem hogy te ezen a szakterületen dolgozol? ÉS akkor mégis hol ahol ennyire rosszul fizetnek? Kb gy egy kisvárosban egy kis cégnél fizetnek. Csak mert ott megtehetik. Aki ott vállal munkát az okkal teszi és nem akar elmenni. Viszont a kisvárosokban nincs azért nagyon munkalehetőség fejlesztőknek. (márha diplomás léttére nem rendszergazda, mert ilyet is láttam) A cégek pedig tudják hogy nem fog elmenni tőlük, mert nemfeltétlen kap munkát és a városból nem akar elköltözni.
Ajánlok neked egy cikket:
Most jelent meg és olyanok beszélnek benne akik azért hozzáértők és vezetők.
Egy kedvenc részem:
„Egy néni betelefonált az állásközvetítőhöz, hogy hibásan írták ki a várható fizetést, mert 700 ezer forint van ott, pedig nyilvánvaló, hogy csak 70 ezerről lehet szó. Hiába próbálták elmagyarázni neki, hogy tényleg 700 ezer forint az összeg, erre azzal válaszolt, hogy nem az éves keresetet kell beírni, hanem a havit. Alig lehetett meggyőzni, hogy ennyit is kereshet havonta egy szoftverfejlesztő” - mesélte Horváth Ádám.
És sokan tényleg nem hiszik el hogy milyen pénzek vannak a programozásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!