Nem tudom minek tanuljak? Nagyon szeretnék irodai munkát, de jó fizetéssel!
"300K fölött (bruttó) igen kevesen kapnak kezdőként."
Azért nem olyan kevesen. Egy gépészmérnök, informatikus simán kap ennyit.
"Most miért is lettem lehúzva? Mert leírom azoknak a helyzetét akik ezeket a területeket válasszák?"
Mert ha megnézed a statisztikákat, akkor az ezen területen dolgozó (nem pályakezdők) diplomások átlagbére 250-280 körül van NETTÓBAN. Fel kéne fogni, hogy az egész ország nem Budapestből meg Győrből és Sopronból áll. Ezeken a helyeken sokkal magasabbak a bérek, mint máshol, a lakosság 4/5-e nem itt él. Csak próbálj meg ezeken a helyeken kívül valahol te beállítani úgy, hogy "most végeztem, 300-at kérek kézhez". Úgy röhögnének ki, hogy kiesnének a székből.
Amúgy Bp-en sem általános egyáltalán a 300-as kezdőbér. Több ismerősöm tapasztalata alapján (na meg a sajátom is), hogy egy kezdő mérnök a fővárosban is átlagosan 200-220 között kap, az programozók sem sokkal többet. Persze pár év tapasztalat után ez emelkedik, de ne éljünk már álomvilágban.
"Mert ha megnézed a statisztikákat, akkor az ezen területen dolgozó (nem pályakezdők) diplomások átlagbére 250-280 körül van NETTÓBAN. Fel kéne fogni, hogy az egész ország nem Budapestből meg Győrből és Sopronból áll. "
A mi cégünknél ami Szegeden van cafetéria(+nettó 25k) nélkül 210 körül van nettóban a kezdő fizetés szoftverfejlesztőként. ÉS ez egy teljesen átlagos fizetés. Pár év tapasztalattal közel a duplája is elkérhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!