Melyiket tanuljam? Hogy döntsek?
Eltökélten hittem, hogy óvónő akarok lenni, de egyre bizonytalanabb vagyok. Utána akartam szakmát szerezni lakberendezésre, de úgy tudom, lehet egyetemre is menni. Melyik egyetem és melyik szaka kell hozzá?
Nagyon ketyeg az órám és nem tudom, hogy tanuljam-e ki a pedagógiát és akkor max, ha nem fogom úgy érezni, hogy nekem ezt kell csinálni, akkor tanulok még utána? Amúgy is akartam ugye tovább menni, csak baromira el vagyok bizonytalanodva..
Most végeredményben mit dolgoznál?
Lakberendezéshez meg szerintem nem kell egyetem. Aki ilyet csinál ismerőseim közül, az OKJ-s képzést csinált.
Szerintem óvónő legyél.
Van frissen végzett óvónő ismerősöm, és úgy látom nagyon megérte neki. Elvégezhető szak, bár alkalmassági vizsga van a felvételi előtt. Szóval jó ének hanggal és/vagy valamilyen hangszertudással nem árt rendelkezni. Én például ennek hiánya miatt nem mertem jelentkezni, borzasztó hangom van... De mesélte hogy vannak hozzám hasonlóak is akiket ennek ellenére felvettek, csak ugye sokkal nehezebb nekik.
Érthetetlen módon csomó felesleges dolgot is tanulnak pl.: másodfokú egyenletek meg növénytani meg állattani besorolás meg latin elnevezés. Ilyesmi nem tudom hol hasznosítható a gyakorlatban egy óvodában 3-6 évesek között.
De miután végzett egyből kapott munkát a lakóhelyéhez közel. Szerintem ez nagyon fontos szempont.
Persze nem könnyű szakma ez sem, mert nagyon fárasztó tud lenni, de ha úgy érzed van türelmed és szereted a gyerekeket akkor ez a kifizetődőbb szakma.
Ha MO-n képzeled el az életed, akkor felesleges lakberendezőnek tanulni. Konkrétan sosem hallottam még arról, hogy bárki is alkalmazott volna lakberendezőt.
Legyél óvónő.:)
Köszönöm szépen mindenkinek! :)
Igen, az alkalmassági vizsgáról tudok. Egy elő alkalmasságira beadtam a jelentkezést Kecskemétre, és hangszertudásom is van. :) Már a helyek is megvannak sorrendben, csak borzasztóan elbizonytalanodtam, sajnos ahogy jár le az idő, úgy bizonytalanodok el.
Úgy gondolom, célszerû lenne olyan szakmát tanulnod, ami univerzálisabb egy esetleges külföldi munkavállalás esetén. Mivel fiatal vagy, a következőt javaslom: tanulj meg franciául középszinten, és tegyél TEF vizsgát Budapesten. Tanulj angolul felsőfokon és tegyél IELTS vizsgát. Mindeközben végezd el a diplomás ápolóit, majd szakmai IELTS-et. Ezután helyezkedj el egy magyar kórházban és dolgozz ott minimum egy évet. Ha itt tartasz, beadhatod a bécsi nagykövetségen a kanadai letelepedési, munkavállalási kérelmedet.
Végül ha megkapod - így megkapod - menj el Magyarországról és Európából.
Ez az egész 6-7 év, és kivitelezhető. Nincs benne semmi nehézség. Csak önfegyelem kell hozzá és céltudatosság. Szánd rá az idődet. A gyerekeid miatt.
Ne szülj Magyarországra gyerekeket.
Az a 6-7 év nagyon hamar elrepül ám, és azután előtted az egész élet. Az első év nehéz lesz kint.
Mindenki azon gondolkozik, mit tegyen hogy a gyerekeinek jobb legyen. Az én tanácsom ez. Még jóval a születésük előtt érdemes elkezdeni.
Kedves utolsó!
Ez egy szép terv és köszönöm szépen, tényleg érdemes fontolóra venni. Csakhogy..én most egészségügyben tanulok, és utálom. Az elmélettel semmi gondom, nagyon szeretem, de az, hogy én az emberekkel ott foglalatoskodjak..valahogy nem az én világom, a gyerekekkel való foglalkozás más...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!