Milyen főiskolai/egyetemi szakot érdemes manapság elvégezni?
Tudom, hogy sokan feltették már ezt a kérdést itt, ilyen és ehhez hasonló formában (jó párat el is olvastam). Ettől függetlenül én is bátorkodom feltenni, próba szerencse alapon, hátha kapok tőletek egy kis segítséget. :)
A lényeg az lenne, hogy szerintetek, melyek azok a szakok amelyekkel a jövőben hazánkban érvényesülni lehet. Persze már ha van ilyen szak.
Természetesen a fizetés is fontos szempont, de ez csak egy lenne a sok tényező közül. Ott van még az elhelyezkedési lehetőség, a kereslet a szak iránt stb.
Én személy szerint reál beállítottságú vagyok, mint ink humán. Tavaly érettségiztem, jövőre pedig szeretném elkezdeni a sulit.
Azt tudom, hogy orvos, fogorvos, gyógyszerész szakokat nem tudnám végigcsinálni.
Ami igazán érdekel:
- vegyész, vegyészmérnök
- villamosmérnök
- gazdálkodás és menedzsment
- mentőtiszt
- 1-2 agrár szak is
Szóval összességében azt szeretném megtudni, hogy mely szakok azok amelyekkel érdemes foglalkozni, és még van jövőjük is szerintetek.
Amennyiben a témával kapcsolatban tudtok linket is küldeni olyan oldalakról ahol ezzel foglalkoznak, azt is megköszönném.
Köszönöm a válaszát előre is mindenkinek.
Az agrár szakemberek nem túl keresettek, azt nem ajánlom, iagz konkrét szakot nem írtál.
A többi amit írtál mind jó szak egy karrierhez.
mentőtiszt: elég keveset keres, hiszen eü-ben rosszul fizetnek. Viszont érdekes,izgazmas, nagyfokú önállóságot és felelősséget igánylő vágzettség.
gadz-men: talán ehhez még egyjó mesterkézés is kell..de azért közgazdászként nem lehetetlen elhelyezkedni. Viszont ha sikerült jó helyre, akkor magassfizetés.
vegyész és vegyészmérnök és villamosérnök..könnyű az elhelyezkedés, jó fizetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!