Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri gyógyszerésznek menni?

Megéri gyógyszerésznek menni?

Figyelt kérdés

Először az orvosira gondoltam, de aztán elvettem, mert családot szeretnék (lány vagyok), és itthon akarok maradni. De a gyógyszerészként el tudok majd helyezkedni nemcsak patikában, hanem gyárakban, vagyis a gyógyszerek előállításánál? Olvastam, elméletileg igen, de mi a helyzet a gyakorlattal. Valamennyire szeretnék patikába is menni, csak hát egész nap a pult mögött állni.. hát, nem nekem való.

Szóval, a kérdéseim: Milyen lehetőségeim vannak elhelyezkedni, ill. a jövőben keresett szakma lesz? Mennyi körülbelül a fizetése (gyógyszertárban és máshol)?

2010. márc. 21. 16:18
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

egészen nagyvonalakban, vázolva:

a Gyógyszerész = Diploma meglétéhez kötődő szakma. ( Dr.-i címmel!)

[link]

[link]

Gyógyszerésztudományi karok, magyarországon:

[link]

[link]

[link]

[link]

2. Ha a lakóhelyed környékén van gyógyszergyár, valószínű a könnyebb elhelyezkedés, és a jó, (gyógyszertári átlagnál több) jövedelem esélye.

3. vagy... van akkora induló tőkéd, hogy magángyógyszertárat tudsz nyitni, akkor is hasonló magas lehet a jövedelem, de a kockázat is a bukásra.

a munkaidő..., nem csak egész nap, hanem éjszaka és hétvégeken is van a gyógyszertárakban az ügyeletek miatt, arra számíthatsz frissen végzettként, ha nem a saját patikádban dolgozol, hogy elég sok ügyeletet kell vállalnod!

(összeget azért nem írok, mert az nagyban függ a gyógyszertár, vagy a gyógyszergyár földrajzi elhelyezkedésétől, általában, személyes megállapodás kérdése. Nagyban függ, a szakmában eltöltött évek számától, az ügyeleti rendtől, a diploma megszerzése utáni, szakvizsgák számától (szakgyógyszerészi képesítés, stb.)

2010. márc. 21. 17:54
 2/4 anonim ***** válasza:

a Gyógyszerész, az Orvosi egyetem, Gyógyszerésztudományi karon, az 1. - 5. évfolyam (10 szemeszter) EREDMÉNYES elvégzése után, alapvetően a Gyógyszerész Diplomát szerzett, egyetemi végzettségű szakember.

A gyógyszerészeti feladatkörök ellátásához, a gyógyszertárak vezetéséhez gyógyszerészi diplomával kell rendelkezni, amit az egyetemek gyógyszerésztudományi karain lehet megszerezni.

2010. márc. 21. 18:01
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. :) Az egyetemek oldalát nézegettem már, a képzésről is olvastam, tudom, hogy van ügyelet is, de szerintem azért emberibb, mint az orvosi. A magángyógyszertárat azért nem vállalnám be. :)
2010. márc. 21. 20:22
 4/4 anonim ***** válasza:

Nagyon király a gyógyszerészeti, és nem csak pult mögötti unalmas ücsörgésből áll!

Érdekes, változatos, előkelő, minden, mi jó! :)

2011. aug. 13. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!