Ez a tábla konkrétan mit tilt a kresszben?
Ami nála "erősebb", arra mind tiltva van. A sorrend:
gyalogos-biciklis-állat hajtotta jármű (lovas szekér)-haszonjármű (pl. traktor)-személygépjármű-tehergépjármű. Ha nem hagytam ki semmit, akkor ez a sorrend.
Tehát, ha kamion van a táblán, akkor a tehergépjárműveknél "gyengébbek" behajthatnak, ha motor van, akkor legfeljebb biciklivel. Ha meg nincs semmi, akkor meg mindenkinek tilos.
Igazából nekem is volt egy olyan képzetem, mint az első válaszolónak, de kicsit kételkedtem benne, főleg, hogy a kerékpárosoknak is van külön tiltó tábla, és arról meg biztosan tudtam, hogy nem tilt ki semmi mást. Megnéztem a KRESZ-t.
"p) „Motorkerékpárral behajtani tilos” (42. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az útra kétkerekű motorkerékpárral, oldalkocsis motorkerékpárral és motoros triciklivel behajtani tilos;"
Illetve van egy hasonló is:
"u) „Segédmotoros kerékpárral behajtani tilos” (48. ábra);"
Azt mondjuk nem értem, ki tudja megkülönböztetni ezt a 2 táblát egy olyan helyzetben, amikor nincsenek egymás mellett. (Őszintén szólva a való életben még egyiket sem láttam.) De hivatalosan így van. Autóval mindenképp behajthatsz.
Hát igen, a képek linkelése nem sikerült, valamiért nem szereti a direkt linkelést a jogtár :D
Itt a 2 kép az njt.hu-ról belinkelve:
(De mondjuk érdekes, ezek sem ugyanazok a képek, amik a másik forrásban vannak. Szóval ember legyen a talpán, aki megkülönbözteti a 2 járművet. Oké, az egyik ül egy ember, a másikon meg nem, de szerintem ez még kevés :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!