Az ELTE szabad bölcsészet szakára szeretnék menni továbbtanulni, ezen belül is filozófiára. Tudom, hogy konkrétan filozófia szak nincs, hanem a szabad bölcsészet része. Miket kell még tanulnom ezen a szakon a filozófián kívül?
van néhány bevezető kurzus (kb. 2), ami minden BTK-snak kötelező. ezen kívül el kell végezni 4 különböző szabadbölcsészetes alapozót, amiből egy a filozófia alapozó. ezen felül a filozófia szakirány tanegységeit, ez teszi ki a legnagyobb részét a tantervnek. emellé választanod kell egy minort is, ami bármi lehet az ELTÉ-n meghirdetettek közül, ez 50 kredit. (azt hiszem, hogy ha a minorod is a szabad bölcsészethez tartozik, akkor egy ötödik alapozót is meg kell csinálni).
az hogy mit tanulsz a filozófián kívül az főleg a minorodon múlik (+minimális betekintés a többi szabadbölcsis szakirányba)
első kettőnek köszönöm! :)
3., neked pedig látom fenn a szemellenző, ezzel a gondolkodásmóddal lehet hogy mégiscsak te fogsz emberi gépként roboltolni valahol, még ha nem is a mekiben ;)
nem te vagy az egyetlen, aki lenézi, de attól még semmi értelme lenézni se ezt, se bármit. mindenkinek más céljai vannak, valaki filozófus akar lenni, valaki orvos, megint más meg díszműbádogos. és egyik se könnyű, mindegyinek megvannak a nehézségei, maximum a nehézségek mások.
aki bárkit amiatt fikáz vagy gondol kevesebbnek, hogy milyen szakra jár, abból általában a frusztrálság beszél és azzal keres önigazolást, hogy gyorsan elmondja, h mindenki más mekkora szardarab és mennyire éhen fog halni, bezzeg ő meg szuperkirály. ha ez egyébként tényleg így lenne, pont akkor nem fikázna senki senkit ilyenek miatt, mert a tudat, hogy ő mennyivel jobb már önmagában kielégítené, és nem kéne másokat gyalázni.
(ps. én egyébként villamosmérnök vagyok)
"mindenki" lenézi, ezért te is lenézed :) önálló gondolataid pedig nincsenek, viszont egy kérdés alá (amihez egyébként direkt odaírtam, hogy nem érdekelnek a tiédhez hasonló válaszok) egy ostoba közhelyet oda tudsz biggyeszteni.
5.-nek pedig igaza van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!