A biológia mindegyik ágához kell matek? Melyikhez kell a legkevesebb?
Szia! Biológus hallgató vagyok (PTE), ezért megpróbálok segíteni és minden kérdésedre válaszolni Jó volt olvasni, hogy ennyire elhivatott vagy, reméljük kitart ez a lelkesedés a fizika, kémia és a matektanulásnál Sajnos mindháromra szükség van már az első félévtől.
A kémia szinte végigkíséri az egész Bsc tanulmányaidat (pl. szerves és szervetlen kémia, biokémia, molekuláris biológia, mikrobiológia), fizikából már kevesebb van (pl. fizikai alapismeretek, fizikai mérések), matekból viszont nem lesz hiány.. (pl. matek I. előadás + gyakorlat, matek II. előadás+gyakorlat, biostatisztika).
Ebből a háromból én sem voltam zseni, de az előadóim kicsit megszerettették velem A kémia nálunk elég buktatós és matekból sem veszi mindenki elsőre az akadályokat. A tanárok jók, és ha van (sok) önszorgalmad, akkor teljesíthetők. A fizika nekem nagyon pozitív csalódás volt, az előadó megszerettette velem. A gyakorlat is nagyon jó, fiatal Phd-s hallgatók tartják, akik nagyon jó fejek és mindenben segítenek. Párokban dolgoztunk.
Ahhoz, hogy ökológus legyél, sajnos végig kell csinálni az alapképzést, 2. félév végén szakosodnod kell (itt szupraindividuális szakra), majd jöhet a mesterszak.
Remélem tudtam segíteni Bocsi, hogy kicsit belementem a személyes dolgaimba és az egyetemem szokásaiba/tárgyaiba, csupán a saját tapasztalataimat írtam le. Ha még kíváncsi vagy valamire írj nyugodtan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!