4 hónap alatt fel lehet készülni biosz-kémiára emeltre?

Figyelt kérdés
Aki orvosira készült és felvették milyen könyvekből készült fel? Napi hány órát szánt kb a tanulásra? Voltatok külön tanárnál?

2015. nov. 17. 20:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Napi 4-5 óra + magántanár vagy emelt felkészítős suli és azt mondom még így garantált a biztos siker.
2015. nov. 17. 21:25
 2/8 anonim ***** válasza:
még így sem*
2015. nov. 17. 21:25
 3/8 anonim válasza:
46%

Simán fel lehet. Egyetemen majd egyetlen vizsgára kell sokszor annyit tanulni, mint az egész érettségire, és több ilyen tárgy is van/lesz. És azokra is fel lehet készülni pár hét alapos tanulással, jó jegyzetekkel.

4 hónap alatt simán fel lehet rá készülni, hogy 100%-os legyen, 4 hónap rengeteg idő. Csak akkor tényleg erre fordítsd az idődet.

2015. nov. 18. 09:59
 4/8 anonim ***** válasza:
59%

évekkel ezelőtt én is csak számolgattam, kérdezgettem hogy elég lesz-e az idő...

a tapasztalataim:

1, számolgatással, találgatással nem fogsz előrébbjutni

2, nagyon jól be kell osztanod az idődet

3, ne megerősítést keress másoktól

4, a saját céljaidért tanulj, mert oda akarsz járni, egyszerűen be akarsz kerülni, meg akarod csinálni

5, sokkal több kitartás van benned mint hinnéd

6, az ember mindent meg tud csinálni amit akar

7, feladni gyengeség, kétségbeesés, csak újabb kérdéseket vonz maga után, és bánkódást

8, amit tarts fejben: MOST még van időd:

9, meg tudod csinálni!

2015. nov. 18. 16:29
 5/8 anonim ***** válasza:

A kimondottan intenzív tanulást én körülbelül három hónappal a nagy megmérettetés előtt kezdtem. Addig is készültem persze, de akkoriban még nem kizárólag abból álltak a napjaim. Számomra könnyebbséget jelentett, hogy már nem jártam iskolába (második képzésem), és nem volt egyéb nagy célom. A szociális kapcsolataim nem virágzottak, az biztos, és heti 2x3 órát töltöttem magántanárnál, a többit pedig végignyomtam úgy, hogy reggel keltem, délutánig/estig tanultam, s a kimozdulás max egy edzés volt.

Szerintem az, hogy sikeres lesz-e nagyban függ az előképzettségedtől, tehát hogy tanultad-e már a tárgyakat, jársz-e már faktra, magántanárhoz, próbálgatsz-e már teszteket kitölteni, meg persze attól, hogy mennyire vagy elhivatott.

A könyveim: Mozaik Kiadó középiskolai kötetei, plusz az érettségi-felkészítő kötetei, amelyek egy kicsit jobban koncentrálnak az emelt anyagra, tömörebben fogalmaznak.

[link]

[link]

[link]

És ez is iszonyatosan hasznos:

[link]

Ebben töltögettem ki teszteket, mikor már ment annyira jól, hogy vissza tudjam adni az addig olvasottakat. Elég klassz visszajelzés volt számomra, hogy amilyen témakörből nem ment igazán jól, azt újra elővettem, átolvastam, kerestem benne az összefüggéseket. A Genetika példákhoz az Ötösöm lesz genetikából című könyvet érdemes meglesni, tök jól összefoglalja, mit hogyan kell megoldani!

Kémiából szintén a Mozaikos könyveket használtam, abból jól meg lehet érteni az elméletet, de a számítási példákhoz Villányi Attila: Ötösöm lesz kémiából könyvét ajánlom, az az összes létező témakört lefedi, típuspéldákat vesz elő (elektrokémia, gázelegyek, egyensúlyok, keverékes példák, titrálás). Meg lehet érteni belőle a logikáját.

A finishben pedig elővettem régi érettségiket és megoldottam, majd leellenőriztem, mennyit sikerült elérni rajta. Ebből is le lehet szűrni sok mindent a felkészültségedről. Ha bizonyos típusú feladat mindig lerontja az eredményedet, akkor azt kell sokat gyakorolni, s nem ér majd meglepetés! :)

Szerintem veszítenivalód nincs vele, mert ha igazán ezt szeretnéd, úgysem nyugszol, megcsinálod! :)

Sok sikert kívánok!

2015. nov. 18. 18:11
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Egyébként már egyetemista vagyok,de orvos akarok lenni mindenáron,viszont ezt a félévet már befejezem,ezért számolok rá 4 hónapot.

2015. nov. 19. 22:09
 7/8 anonim ***** válasza:

Biológia 0-ról 1,5 év

Kémia 0-ról 2 év

2015. nov. 22. 10:03
 8/8 anonim ***** válasza:
De jó,pontosan ebben a szituban vagyok most én is! :) Első éves egyetemista vagyok,de régi álmom volt állatorvosnak vagy orvosnak tanulni.Így most még megcsinálom a vizsgákat,de már készülök biosz-kémiára is és januártól csak azokkal fogok foglalkozni,magántanárhoz is fogok járni heti 1-2x.Biosz-kémia szakos voltam gimiben de sajnos a tankönyveim,füzeteim nincsenek meg,ezért beszereztem néhány újat,amit a volt tanárnőm is javasolt: Villányi Attila:Ötösöm lesz kémiából Példatár + Megoldások,Összefoglaló középiskolásoknak(ez is Villányi) és bioszra egy Versenyfeladatok biológiából c. könyvet.Sok sikert a készüléshez,aztán lehet jövőre találkozunk orvosin :D 19L
2015. dec. 21. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!