Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy tanuljam a történelmet?...

Hogy tanuljam a történelmet? Az a baj, hogy magolom. Nem értem első olvasás után. Többször el kell olvasnom, nagyon lassan haladok.

Figyelt kérdés
Szeretnék felkészülni 2év alatt emelt szintű érettségire tanár nélkül.Vélemények,tapasztalatok?
2010. márc. 19. 23:54
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom, milyen képességeid vannak. Próbálj könyveket olvasni adott témában, hátha az érthetőbbé teszi. Azért nem tudod szerintem értelmezni, mert keveset olvastál életedben. Valahogy koncentrálj rá, csak úgy tudsz kellő mennyiséget tanulni, ha érted is, amit tanulsz. Nem magolhatsz be egész könyveket!
2010. márc. 20. 02:47
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom, te hogy vagy vele, de én csak azt tudom megtanulni, amit ÉRTEK!

Gimnáziumban jöttem rá arra a módszerre, ami nekem nagyon jól bevált és ezzel a módszerrel rákényszerítem magam a koncentrálásra és mire végigolvasom a tananyagot, addig kénytelen vagyok megérteni.

Szóval, a módszer lényege : amikor végigolvasom a tananyagot, akkor közben egy lapra jegyzetelem a fontos információkat. Vázlatszerűen kiemelem a fontos dolgokat és alá az alpontokat...

Ennek alapján már el tudom mondani a lényeget!

2x-3x átrágom ezt a jegyzetemet és máris tudom az egészet! :D

FONTOS, hogy amit nem értek (szavak, kifejezések, stb.) annak azonnal utána keresek, mert elég 1 szót, 1 kifejezést nem érteni, máris bizonytalanná válok...

Ezzel a módszerrel bármit gyorsan meg tudok tanulni, sőt később a munkahelyemen is hasznát vettem, mikor vaskos kötegnyi anyagot kell "átrágnom" és annak alapján elvégezni a munkám... :D

2010. márc. 20. 03:22
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az előttem szólóval. Abban a percben, hogy leírod, amit elolvastál, és még szótárt vagy egyéb könyvet is használsz a keresésekre, sokkal jobban megragad az agyadban az anyag, és a történelmi összefüggések is. Nem véletlen, hogy az egyetemeken a jegyzetelés fontos!

Sok sikert!

2010. márc. 20. 08:17
 4/7 anonim ***** válasza:

Legfontosabb, hogy értsd azt amit tanulsz. (pl. párhuzamok a magyar és egyetemes történelemben, összekapcsolni dolgokat)

Jegyzetelj sokat, és az adott témakörhöz mindig olvass.

Én tudnám neked ajánlani a Rubicon és a História című folyóiratot, mert eszméletlen érdekes cikkek vannak benne. Ugyanakkor nagyon sok jó történész professzor írt fantasztikus olvasmányos könyveket. (lásd: Kristó Gyula, Dümmerth Dezső, Engel Pál)

2010. márc. 20. 08:45
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!!
2010. márc. 20. 20:38
 6/7 Cereegolas válasza:
Nem rosszbul irom/Szerintem a tortenelem konnyu en se vagyok olyan konyv imado de en szeretem is meg tudom is a tortenelmet.Szereted a tortenelmet?ha igen akkor nem tudom mi a problemad lehet hogy azert mert nem olvastal sokat de mondom aki szereti a szerintem tudja is ha pedig nem szereted akkor hat probalj meg tanulni jobban xD vagy kerj segitseget valakitol.Tanar,osztalytars (aki tudja persze a torit.)Sok sikert!
2012. aug. 13. 08:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!!
2012. aug. 13. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!